Schneider Electric kjøper automatiseringsdelen av Invensys

Det britiske selskapet har sterke merkenavn innenfor prosessautomatisering som Foxboro, Triconex og Wonderware i stallen.

Schneider Electric kjøper automatiseringsdelen av Invensys
Amerikanske Dr. Peter Martin er ansvarlig for Business Value Solutions hos Invensys Operations Management og stiller med en sterk merittliste (arkivfoto). Bilde:

Schneider Electric overtar

  • Aventis (Enterprise Asset Management).
  • Eurotherm (byggautomatisering).
  • Foxboro (prosessinstrumenter og DCS).
  • SimSCI (simulering og optimalisering).
  • Triconex (sikkerhetssystem).
  • Wonderware (HMI/Scada og MES).

Det franske selskapet har lenge vært på offensiven med oppkjøp av flere selskaper innenfor automatiseringssegmentet, blant annet australske Citect.

Mot prosess

Samtidig har Schneider selv lagt bredsiden til for å ekspandere egne automatiseringsløsninger for prosessautomatisering. Selskapet har også etablert en strategisk avtale med instrumenteringsleverandøren Krohne for å understreke at de mener alvor.

Synergier med litt malurt

Ser vi stort på det gir fusjonen sterke synergieffekter. Det mest utfordrende kan bli å håndtere HMI/Scada-tilbudet framover, med ledende løsninger som Citect og Wonderware fra samme kilde.

Blomstrende Scada

Begge systemene vil trolig blomstre i lang tid framover. Det neppe grunnlag for å varsle dramatiske endringer, som Siemens migrering av FactoryLink-applikasjoner etter overtagelsen av USData.