NYHETSBREV

Schneider blir tungvekter etter oppkjøpet av Invensys

Blir Scada-vinner med Citect, Wonderware og flere.

Industrisjef Elyette Roux hos Schneider Electric i Norge forteller at det er full fart fremover med Invensys om bord. Nå jakter de på synergier for å gi kundene ekstra verdi for pengene.
Industrisjef Elyette Roux hos Schneider Electric i Norge forteller at det er full fart fremover med Invensys om bord. Nå jakter de på synergier for å gi kundene ekstra verdi for pengene.
28. mai 2014 - 22:33
Vis mer

Elyette Roux, leder for industrisegmentet i Norge, forteller til Automatisering at selskapet globalt vil få en unik posisjon i industrien og innen infrastruktur som kraft og samferdsel.

Les: Schneider fikk sin utkårne, Invensys

Klar Scada-leder

Samtidig lover Roux at det konsoliderte selskapet (Schneider med Invenys) skal gi mer til kundene.

- Intensjonen er at én pluss én skal bli mer enn to, forteller hun.

Det ferske oppkjøpet, som inkluderer Avantis (vedlikeholdssystem), Eurotherm (energistyring), Foxboro (instrumenter, feltutstyr, prosesskontrollsystem), SimSCI (simulering og optimalisering), Triconex (sikkerhetssystem) og Wonderware (Scada og industriell IT eller MES), løfter Schneider flere hakk i ligaen for prosesstyring. Ifølge Roux har tidsskriftet Control Engineering for eksempel kåret Triconex til det ledende sikkerhetssystemet 13 år på rad.

Og med Scada-systemer som Wonderware, Citect, Clearscada og IGSS på stallen, får selskapet den desidert største installerte basen globalt. Det amerikanske analysebyrået ARC Advisory Group rangerte i 2012 for eksempel Wonderware som den største aktøren.

Les: Citect Scada finpusser fasaden

Knapt produktoverlapp

Grovt sett har de tidligere Invensys-selskapene hatt tyngdepunktet solid forankret i prosessverdenen, mens Schneiders automatiseringsløsninger har best fotfeste innenfor maskinstyring. Roux bekrefter at integrasjonsprosessen har gått smidig for seg, hovedsakelig fordi det er liten overlapping og derfor begrenset konkurranse på veien ut til markedet.

Scada-systemene er kanskje unntaket. Men industrisjefen garanterer at de ulike systemene, distribusjonskanalene og systemintegratorene skal forbli urørt i forutsigbar fremtid. Hun legger til at Schneider tvert imot satser på å skape synergier og kryssalg ut i markedet.

Autic Systems i Tønsberg er fortsatt en primærkanal for Citect. Den tidligere Wonderware-gjengen i Sandvika er også rett sted for hele porteføljen fra Wonderware. Det er ikke avklart om sistnevnte flytter inn i Schneiders nye praktbygg på Ryen i Oslo.

Les: Wonderware Scada 2014 identifiserer unormale situasjoner før de påvirker driften

Jakter på synergier

Det er derimot klart at de nye ressursene har resultert i at selskapet har etablert en global aksjonsgruppe for software, og at selskapet har (re)organisert hele virksomheten i globale løsninger for olje og gass, gruver, mineraler og metaller, næringsmidler, vann og avløp, legemiddel etc. Roux forteller at Schneider også er i ferd med å gå gjennom kompetansen til systemintegratorer, til glede for kundene.

Selskapet har nylig ansatt en person for Foxboro i Stavanger, mens instrumenter og feltutstyr fra Foxboro fortsatt blir å finne hos Sigum i Sandvika.

Les: Hypteck blir distributør for Yokogawa, har store ambisjoner

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.