Scan-REF

UPÅVIRKET: Statsminister Jens Stoltenberg mener Norge vil fortsette sitt samarbeid med russiske myndigheter og selskaper til tross for krigen i Georgia. - Det gjorde vi også i den kalde krigens dager, sier han. (Bilde: Asbjørn Goa)
Heidi Goa og datteren Sara (3) er de heldige vinnerne av Statkrafts ren energi konkurranse 2007. Premien er en flunkende ny norsk elbil av merket Think. Bilen har en rekkevidde på 18 mil og er utstyrt med både baksete og barnesete. (Bilde: Statkraft)
  • nettarkiv

Onsdag og torsdag samles 900 delegater fra næringslivet, politikken, offentlig sektor og akademia for Scandinavian Renewable Energy Forum (Scan-REF). – Påmeldingen har vært formidabel, over 900 delegater er påmeldt. Det viser at vår hypotese om at Norge trengte en ledende internasjonal møteplass for den fornybare energisektoren var riktig, sier Jørgen Lund, direktør for Scan-REF-arrangementet i en pressemelding.

Stoltenberg åpner messen

Statsminister Jens Stoltenberg skal holde foredrag i åpningssesjonen på fornybarmessen på Lillestrøm. Foruten Stoltenberg er energiminister Terje Riis-Johansen blant foredragsholderne sammen med flere høytstående regjeringsmedlemmer fra Sverige, Danmark, Tyskland og USA. I tillegg kommer innlegg fra ledere av store internasjonale selskaper som Norsk Hydro, Statkraft, REC, Vattenfall, Fred. Olsen Renewables, StatoilHydro og Think, melder Norges Varemesse.

Sørkoreanske topper til Norge

Næringslivs- og politikertopper fra Sør-Korea kommer tilmessen. Blant de 13 medlemmene i i landets industridelegasjon finnes Jing Wan Kim, president og CEO i Samsung Heavy Industries, som er ett verdens tre største skipsbyggere og ett av kjerneselskapene i Samsung-gruppen. I tillegg kommer flere toppfolk fra det sørkoreanske miljøverndepartementet, .

(egen sak)

Elbiler skal stabilisere nettet

Hvis vindmøller skal utgjøre halvparten av elektrisitetsproduksjonen i Danmark, må elbilenes batterier brukes som backup i vindstille perioder. Men det krever forsterkning av høyspentnettet og et omfattende standardiseringsarbeid, viser et samarbeid mellom Siemens og DTU, melder Ingeniøren.

Eksklusivt for digitale abonnenter

På forsiden nå