ARKIVNYHETER

SCADA-løsning for økt produktivitet

Ragnar Brekke
9. jan. 2012 - 11:36

De nye PcVue 10,0-verktøyene, Application Architect og Application Explorer, kan spare opptil 50 prosent i utviklingstid over hele applikasjonens livssyklus, melder ARC Informatique. Fra designfasen til testing, fra vedlikehold til re-engineering, er de rettet mot alle brukere fra applikasjonsutviklere til den sporadiske brukeren. I disse tider regnes den totale kostnaden ved å anskaffe en tilsynsapplikasjon ikke bare i form av lisenskostnader, men også i utviklingstiden som kreves. Applikasjoner endres over tid og omfatter nye funksjoner og forbedringer, så kostnadene for oppgraderinger og korrigerende vedlikehold må tas hensyn til. I denne forbindelse er PcVue 10,0 en innovativ løsning. I tillegg til å gi høyytelsesverktøy for enkel applikasjonsdesign, inkluderer det de verktøyene som trengs for raskt vedlikehold: diagnostikk, objektorienterte modifikasjoner, endre distribusjon etc., og samtidig sikre at spesifikasjonen og oppførselen til applikasjonene er pålitelige. Application Explorer leveres for første gang med PcVue 10.0 og dekker alle konfigurasjonsfunksjonene for et tilsynsprosjekt. Den er basert på ergonomiske regler for systemmiljøer og gjør PcVue enda enklere å bruke. Application Explorer muliggjør bruk av trestrukturer og lister, Flerdokumentgrensesnitt, Kopier/Klipp ut/Lim inkludert underelementer, intuitiv navigering i programmet, bruk av forrige/neste-knapper og en rekke visningsalternativer (ikoner, lister, detaljer osv.), sammen med standard Windows hurtigtaster. Application Architect er et kraftig nytt verktøy som innlemmer avanserte mekanismer for å lage maler og gjenbruk av komponenter. Med det kan du lage gjenbrukbare objekter som ikke bare inkluderer grafikk, symboler og stolpediagrammer, men også alle de mest vanlige konfigurasjonselementene, som variabler, alarmer og tilhørende atferd: hendelser, arkivering, terskler, kommandoer, scripts etc. Applikasjoner kan opprettes i fire trinn. Først er det modellering, som består av fastsettelse av inngang og utgangsvariabler, atferd, grafisk representasjon etc. Så det er konfigurasjon, for å identifisere og fastslå fellestrekk og forskjeller på tvers av prosesser i en mal. Neste, oppretting består av oversikt over strukturen av prosessen og de virkelige fysiske gjenstander i fabrikktermer (motor, transportbånd, produksjonslinje, vifte etc.). Endelig er det tilpasningsstadiet, der Application Architect lar utvikleren endre prosessene slik at de er ideelt egnet til spesielle lokale oppsett. I tillegg til Application Explorer og Application Architect, har Smart Generators, som muliggjør automatisk generering av applikasjoner og import fra eksterne kilder, gjennomgått ytterligere forbedring i PcVue 10.0. Denne utviklingen berører LNS, Siemens STEP7 og Yokogawa Stardom-kontakter og nesten hele importen av FactoryLinkTM applikasjoner.

I tillegg til dette er PcVue 10,0 bygget på internasjonale energisektorstandarder: IEC 61850 og vindkraftvariant IEC 614 000, samt IEC 60870-5-104. Standard 61850, som opprinnelig er integrert i PcVue 10.0, definerer alle objekter som er nødvendig for understasjonsledelse sammen med sine ulike egenskaper. Utviklingsreglene er også definert. Spesielt har filformater blitt standardisert for å sikre interoperabilitet i konfigurasjonsfasen. IEC 60870-5-104-protokollen brukes for vannkraftproduksjon, elektriske nettstasjoner, bygge styringssystemer, industriområder, jernbaner osv. Den omfatter data og komplekse tjenester som dobbel kontroll, bryterposisjonskoding, korte og lange pulskontroller, og tidsstempling ved kilden.

En rekke andre forbedringer har også vært lagt til PcVue 10.0: nye funksjoner for BACnet, integrering av nye Ethernet Moxa og General Electric-drivere, opprinnelig SMS-integrasjon for å forbedre forvaltning av personale på vakt, nye stolpediagramstyringer, integrering av de nyeste Windows Server 2008 R2, Windows 7 og VMware miljøene.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.