SAMFERDSEL

SAV - en ny klasse

MIX: SAV er en slags krysning mellom Galaxy og Mondeo og utforsker fremtidige muligheter for enda større allsidighet og spredning i sentrum av selskapets familiebilserier.
MIX: SAV er en slags krysning mellom Galaxy og Mondeo og utforsker fremtidige muligheter for enda større allsidighet og spredning i sentrum av selskapets familiebilserier. Bilde: FORD

Den store Ford-nyheten på årets Geneve-utstilling, som åpner for publikum i morgen, torsdag 3. mars, skulle være lanseringen av Ford Focus ST.

Overraskelsen var derfor stor da selskapet tirsdag ettermiddag den 1. mars uten videre trakk teppet til side for en ny fem-seters konseptbil.

Den debuterer i en bilklasse Ford kaller SAV, Sport Activity Vehicle. Vi vet lite om bilen før torsdag ettermiddag.

Den er omtrent like lang som en Mondeo og får ganske sikkert også den nye serien multiinjiserte Ford/PSA turbodieselmotorer med litereffekt på 70 hk, litermoment 100 Nm.

I tillegg til at modellen bringer Ford inn i en ny bilklasse, signaliserer den også kommende nytt formspråk for europeiske Ford-modeller.

Venter med beslutning

Reaksjonene under bilutstillingen i Geneve vil i stor grad påvirke Fords beslutning om hvorvidt den skal settes i produksjon.

Ford har for øvrig ved flere anledninger tidligere vist konseptbiler på europeiske bilutstillinger, som i løpet av 12 til 24 måneder er kommet i produksjon fordi det har oppstått et publikumskrav om å gjøre bilen tilgjengelig i markedet.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.