ENERGI

Saudi-Arabia: Ingen fare for oljemangel

Forlenger kutt i oljeproduksjonen. 

Saudi-Arabias energiminister Khalid al-Falih mener det ikke er noen grunn til å frykte oljemangel.
Saudi-Arabias energiminister Khalid al-Falih mener det ikke er noen grunn til å frykte oljemangel. Amr Nabil / AP / NTB scanpix
20. mai 2019 - 07:21

Det er ingen fare for oljemangel i verden, trass i kraftig redusert tilgang på iransk og venezuelansk olje, mener Saudi-Arabia og Emiratene.

– Vi ser at lagrene vokser, og at forsyningene er gode, sa Saudi-Arabias oljeminister Khalid al-Falih ved åpningen av et møte av oljeeksporterende land søndag i Jeddah.

Oljeministeren til De forente arabiske emirater (UAE), Suheil al-Mazrouei, er enig og framholdt at det ikke er noen grunn til å endre på en avtale mellom OPEC og Russland om å kutte produksjonen med 1,2 millioner fat for å holde oljeprisen stabil.

Fortsetter med produksjonskutt

Uttalelsene til de to ministrene er et klart signal om at OPEC og organisasjonens allierte vil forlenge avtalen om kutt i produksjonen i ytterligere seks måneder.

OPEC og Russland står for over halvparten av verdens oljeproduksjon, og de har vært under press fra USA for å øke produksjonen for å kompensere for fallende eksport fra Iran på grunn av USAs sanksjoner.

Men OPEC frykter at økt produksjon vil føre til at oljeprisen stuper. Falih sier at det er viktig ikke å ta forhastede beslutninger, og holde produksjonen under kontroll.

Møtet søndag fant sted rett etter sabotasje mot oljetankere i Persiabukta og et bombeangrep på en saudiarabisk oljeledning som jemenittiske opprørere påtok seg ansvaret for. Men Falih understreker at sikkerheten er god, og at det ikke er grunn til uro.

Les også

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.