IKT

Satser på mobil IP-telefoni

Pål-Vidar Lundquist, Phonzo
Pål-Vidar Lundquist, PhonzoBilde: Finn Halvorsen

Ingen bindingstid, ingen etableringsavgift, ingen fastavgift og markedets laveste ringepriser.

Slik introduserer det nye norske selskapet Phonzo seg i markedet. De utfordrer dermed både mobiloperatører som Telenor og NetCom, fastnettleverandører, allerede etablerte IP-telefon leverandører og Skype.

Det koster 0,14 kr pr minutt å ringe til fasttelefoner i Norge, de fleste europeiske land samt USA. Minuttprisen til alle mobilnett i Norge er 1,19 kroner, og 1,99 kroner til de aller fleste steder i utlandet. All trafikk mellom Phonzo-abonnenter er gratis, også til utlandet.

Ved å gå inn på Phonzos hjemmeside kan man registrere seg, laste ned nødvendig programvare, velge et telefonnummer og forhåndsbetale et antall kroner for ringetid, har man gjort om PC-en til en telefon. Forutsetningen er at man er tilkoblet bredbånd, enten via plugg i veggen eller en trådløs WLAN-sone.Nomadiske numre

Phonzo tilbyr telefonnummer beregnet på nomadisk bruk.

– Det betyr at vi ikke kommer i konflikt med kravene i ecom-loven med hensyn til stedsbestemmelse i forbindelse med bruk av nødnummer, sier administrerende direktør i Phonzo, Pål-Vidar Lundquist.

En ulempe så langt er at man ikke kan bruke tjenesten fra sin vanlige telefon hjemme. Vanlige mobiltelefoner kan heller ikke benyttes. De er avhengige av å ha WLAN-funksjonalitet.

– Men dette vil bli mulig i løpet av året, forsikrer Lundquist. Han lover også i nærmeste fremtid flere nye tjenester som å sende og motta SMS, se hvem av kontaktene som er pålogget Phonzo, videotelefoni og telefonsvarer.Store ambisjoner

Phonzos tjenester gikk på lufta 1. juni i Norge, og til høsten vil tjenesten lanseres i Sverige og Danmark. Da vil skandinaver kunne ringe gratis til hverandre over landegrensene.

- Hvis satsingen i Norden går bra, noe vi har stor tro på, vil vi sikte videre. Vi tror på et stort internasjonalt potensial, sier Lundquist.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.