IT

Satser på maskinkunder

BRA FOR BRANSJEN: M2M er ikke bare teknikk, det er et stort løft for hele tele- og kommunikasjonsbransjen, hevder Telenors Nordensjef Morten Karlsen Sørby. Her fotografert i en av Scania lastebilene i Stockholm som allerede har fått fabrikkinstallert M2M-utstyr fra Telenor.
BRA FOR BRANSJEN: M2M er ikke bare teknikk, det er et stort løft for hele tele- og kommunikasjonsbransjen, hevder Telenors Nordensjef Morten Karlsen Sørby. Her fotografert i en av Scania lastebilene i Stockholm som allerede har fått fabrikkinstallert M2M-utstyr fra Telenor. Bilde: Trond Heggelund
Stein Jarle Olsen
27. okt. 2008 - 07:34

Telenor har i dag 150 millioner mobilkunder gjennom sine eierandeler i ulike selskaper.

Utvider

Nå vil de utvide med nye kunder innen såkalt M2M (maskin til maskin-kommunikasjon), skriver Dagens Næringsliv. Derfor etablerer de et nytt selskap, kalt Telenor Connexion, som skal ha base i Sverige.

– Markedet for M2M-løsninger har vokst kraftig den siste tiden. For å møte den økte etterspørselen samler vi nå denne virksomheten i et eget selskap som kan levere til kunder over hele verden, ikke bare der Telenor allerede har virksomhet. Dette er et av Telenors definerte satsingsområder når det gjelder vekst gjennom nye tjenester, sier Morten Karlsen Sørby, konserndirektør og leder for Telenor i Norden, i en pressemelding.

100 ansatte

Selskapet har allerede over 1 million M2M-kunder i Sverige, der selskaper som Scania, Volvo, Renault, Securitas og Fortum har kjøpt Telenors løsninger.

Telenor har i dag nesten 20 mennesker i arbeid med maskin til maskinkommunikasjon i Sverige. Det nye selskapet skal få omtrent 100 ansatte.

Konserndirektør Arve Johansen blir styreleder, og er også den som skal finne sjef til Connexion.

Les også: Skal kjøre inn nye millioner

Norsk mobilkapring i Europa

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.