IT

Satser mer på de unge

Espen Zachariassen
10. mars 2010 - 14:24

Rundt 1000 ungdomsskoleelever besøkte it-teltet i Oslo sentrum under den første digitale kompetanseuken eskills week i forrige uke.

Se bildene her: Stinn brakke for it-kunnskap

Da teltet ble flyttet til Universitetet i Oslo for å kapre interessen til elever i videregående skole, var fangsten noen hundre besøkende.Flere yngre

– Vi er fornøyd med besøket, men kunne brukt enda mer tid på å få flere ungdomskolelever med. I tillegg har vi erfaring med at også yngre elever synes dette var veldig interessant, sier direktør for næringsutvikling Fredrik Syversen hos IKT Norge til Teknisk Ukeblad.

Eskills week ble arrangert parallelt i de fleste europeiske land i regi av EU-kommisjonen. Hensikten er å rekruttere flere til it-relaterte yrker for å unngå en kompetansemangel på flere hundre tusen mennesker de neste årene.Ut av Oslo

Bransjen ønsker å utvide neste års kompetanseuke, men er avhengig av at EU fortsetter å støtte arbeidet politisk.

– Vi tror vel at de gjør det, og da skal vi lage et enda bedre opplegg. Jeg synes ideen med teltet i sentrum var bra, men vi kan være bedre på markedsføring og på å få skolene med. Vi bør også vurdere om vi kan være i andre byer enn Oslo. Det er også et økonomisk spørsmål, sier Syversen.

IKT Norge høstet heder for sitt partytelt-konsept på et oppsummeringsmøte for det europeiske prosjektet.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.