Satser fem milliarder for å utfordre REC

Satser fem milliarder for å utfordre REC
Solenergi fokuseres og gir konsentrert energi ved hjelp av speil som følger solens bevegelse. Reflektorene dreies og sollyset blir fokusert mot et oljefylt rør. Varmen i oljen driver en turbin som gir elektrisk strøm. Bilde: Getty Images

5 milliarder kroner skal inn i en storstilt miljøsatsing, skriver Dagens Næringsliv.

Mellom 20 og 30 prosent av investeringsselskapet Umoes egenkapital skal blant annet puttes inn i prosjektet, noe DN anslår til 2-2,5 milliarder kroner.

– På lang sikt er solar løsningen. Olje og kull er blitt så dyrt at solar vil blir konkurransedyktig innen tre til fem år, spår Ulltveit-Moe.

Inspirert av REC

På få år har solenergiselskapet Renewable Energy Corporation (REC) vokst seg inn i himmelen på Oslo Børs, en suksess investoren nå vil kopiere – ikke ved å kjøpe opp, men ved å bygge opp fra grunnen.

– Målet er å gå i fotsporene til REC. Vi skal utvikle dette selv, ikke investere i allerede eksisterende selskaper, sier Ulltveit-Moe til DN.

Leter verden rundt

Ulltveit-Moe har allerede knyttet til seg ekspertise på området, blant annet med bakgrunn fra Sintef. I det siste året har ekspertgruppen lett verden over etter egnede produksjonssteder.

– Sør-Afrika, Australia, Island... vi har vurdert å legge produksjonen en rekke steder, sier han.

Som ledd i å sikre nok egenkapital til den nye storsatsingen, har investoren solgt sin eierandel i Knutsen OAS-rederiet til Trygve Seglem, i alt 45 skip. Salgssummen var hemmelig.

Les mer om: