MOTOR

SAS-sjefen går av

TAKKER FOR SEG: - Det har vært fire spennende og krevende år å lede SAS, sier Mats Jansson. Til høsten går han av, et knapt år før kontrakten hans løper ut.
TAKKER FOR SEG: - Det har vært fire spennende og krevende år å lede SAS, sier Mats Jansson. Til høsten går han av, et knapt år før kontrakten hans løper ut. Bilde: Bertil Ericson / SCANPIX

– Neste år blir jeg 60, og da utløper også kontrakten min. Jeg synes jeg har gjort mitt i SAS, skriver Jansson selv i meldingen tirsdag. Han har vært fire år i selskapet.

Leter etter ny

SAS’ styre har begynt letingen etter en ny administrerende direktør.

Flyselskapet har i flere år slitt med store økonomiske problemer. Gigantiske innsparingsprogrammer er blitt gjennomført og nye milliarder er blitt hentet inn fra eierne i flere omganger.

– Beslutningen om å forlate selskapet har ikke vært lett. Det har vært fire spennende og krevende år å lede SAS, som driver i en dynamisk bransje der den ene dagen aldri er lik den andre, sier Jansson.

Han mener å ha hatt sterk støtte fra selskapets styre, ledergruppe og ansatte, men betegner samtidig situasjonen for selskapet som «ytterst kritisk og økonomisk presset».

– Ingen dramatikk

Meldingen om at administrerende direktør i SAS-konsernet Mats Jansson går av, kommer ikke som noe sjokk på de ansatte.

– Det er ingen dramatikk i at SAS-sjefen går av. Han har sittet en god stund nå, og dette er ingen stor overraskelse, han har en kontrakt som løper ut om et års tid uansett, sier hovedtillitsvalgt for de rundt 500 norske SAS-pilotene, Jens Lippestad.

Mats Jansson har ledet SAS gjennom en stor og nødvendig snuoperasjon, og ifølge Lippestad begynner de ansatte nå å ane konturene av en ny og positiv vending for selskapet.

– Jeg tror Jansson har vært en bra mann for SAS, men nå ser vi framover og er spent på hvem som blir vår nye sjef. Vi håper det blir klart ganske fort, for det er aldri bra med lange overgangsperioder, sier Lippestad. (©NTB)

Les mer om: