MOTOR

SAS idømt 565 millioner kroner i bot

DYRT SAMARBEID: Ifølge den franske avisa Le Monde har EU-kommisjonen ilagt SAS en bot på 565 millioner kroner for ulovlig prissamarbeid om flyfrakt. Her fungerende konsernsjef i SAS, John Dueholm, under presentasjonen av flyselskapets nye satsinger i forrige måned.
DYRT SAMARBEID: Ifølge den franske avisa Le Monde har EU-kommisjonen ilagt SAS en bot på 565 millioner kroner for ulovlig prissamarbeid om flyfrakt. Her fungerende konsernsjef i SAS, John Dueholm, under presentasjonen av flyselskapets nye satsinger i forrige måned. Bilde: Scanpix

EU-kommisjonen har ilagt flyselskapet SAS Cargo en bot på 565 millioner kroner for ulovlig prissamarbeid om flyfrakt, melder avisen Le Monde.

Ikke offisielt

Tolv flyselskaper er ilagt til sammen 800 millioner euro, tilsvarende 6,5 milliarder kroner, i bøter av EU-kommisjonen, skriver Le Monde. Blant selskapene er KLM, Air France og British Airways.

En talsmann for SAS vil ikke bekrefte boten.

– Vi har ikke fått offisiell beskjed fra EU-kommisjonen, sier flyselskapets pressesjef i Danmark, Mikkel Thrane.

EU-kommisjonen vil komme med en offisiell kunngjøring av bøtene klokka 17 tirsdag.

Lang etterforskning

Kommisjonen har i over fire og et halvt år etterforsket 26 flyselskaper for ulovlig prissamarbeid om flyfrakt.

Selskapene har allerede betalt bøter for den ulovlige virksomheten i USA og inngått forlik med en rekke kunder i USA og Canada om erstatning.

Dette er andre gang SAS tas for kartellvirksomhet, etter at EU-kommisjonen i 2001 idømte SAS og Maersk Air bøter på 300 millioner kroner for å ha inngått hemmelige avtaler om å dele markedet for internasjonale flyginger fra Billund og København.

Les mer om: