IKT

SAP åpner seg opp

24. apr. 2001 - 15:27

SAP-sjefen Plattner understreker at næringslivet nå må forholde seg til de økonomiske naturlovene igjen etter en vill periode der mange mente at de ikke gjaldt på internett. Realitetene er tilbake og den gamle økonomien er igjen i rampelyset.

Selv har Plattner og selskapet innsett at de må åpne systemet for integrasjon mot andre leverandører.

SAP er et av de konsernene som har kommet helskinnet gjennom børsenes store massakre av både store og små IT-selskaper. Mange oppfatter dem som en trygg havn i et svært turbulent marked.

210 norske deltakere var blant de 9000 som samlet seg i Lisboa for å få med det det nye som skjer i SAP-verdenen og for å knytte kontakter.

SAP er det største programvareselskapet i Europa og har hatt en fenomenal suksess i det som tradisjonelt er blitt betegnet som ERP som går ut på å integrere forretingsprosessene i bedriften.

I de siste par årene har stadig mer av selskapets forkus dreid mot løsninger som benyttet webteknologi for å gi kundene en enkel måte å forholde seg til kompleks informasjon, men selskapet har stort sett levd i sin egen verden.

Nå lovde selskapet en betydelig større åpenhet mot andre konkurrerende systemer.

- Vi erkjenner at vi ikke er alene i verden og at kundene våre må stå fritt til å velge løsninger fra andre, sa Plattner. -Vi vil jobbe hardt for at de velger våre løsninger, men vi vil også gjøre det mye enklere å integrere andre systemer inn i våre portalløsninger.

SAP har også varslet en ny versjon av sin egen kjerneprogramvare. Den nye versjonen R/3 Enterprice kommer om et år fra nå og vil bli bygget for å hjelpe kundene over på mer moderne internett-teknologibaserte løsninger.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.