ARKIVNYHETER

Sandstulen fra Øyer fikk oppdrag på 255-pakken

I følge konkurransegrunnlaget skulle skjæringen til venstre utvides slik at vegen kunne gjøres bredere. For å få prisen ned, valgte Vegvesenet i stedet å utvide vegen mot høyre..
I følge konkurransegrunnlaget skulle skjæringen til venstre utvides slik at vegen kunne gjøres bredere. For å få prisen ned, valgte Vegvesenet i stedet å utvide vegen mot høyre.. Bilde: Roger Jenshus, Statens vegvesen
8. sep. 2008 - 09:03

255-pakken omfatter fem anleggsoppdrag i kommunene Gausdal og Lillehammer. Det aller meste går til riksveg 255. De tre første oppdragene som ble signert, gikk til Anlegg Øst, men nå har Sandstulen vist at det går an å ta opp konkurransen.

Allerede i april ble oppdraget lyst ut. Årsaken til at kontrakten ennå ikke er underskrevet, er at det laveste anbudet lå høyere enn ventet. Det meste av arbeidet skal utføres på fylkesveg 315. På grunn av det høye prisnivået måtte saken innom fylkestinget før valget av entreprenør kunne tas. Den lange saksbehandlingen førte til at vedståelsesfristen måtte forlenges. Den var opprinnelig satt til 7. august.

Fire entreprenører ga anbud, alle fra Sør-Oppland. Oppdraget består i utbedring og forsterkning av 5,2 km av fylkesveg 315, anlegg av 600 meter gang/sykkelveg langs en arm av den samme vegen, og montering av veglys på en kilometer av riksveg 255. Jobben skal være fullført om et år.

For å få prisen ned har Vegvesenet valgt å beholde en høy ensidig skjæring på fylkesvegen. I følge konkurransegrunnlaget skulle skjæringen gjøres enda høyere for å få plass til utvidelse av vegen, men dette hadde blitt en veldig komplisert jobb. Det er plass nok på den andre siden av vegen, og Vegvesenet valget å bruke denne plassen i stedet for å utvide skjæringen.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.