Samtlige av de 32 viftene i Freifjordtunnelen må skiftes ut

Viftene montert i 2010, men har ikke hatt den kvaliteten som var forventet, opplyser Statens vegvesen.

32 vifter i Freifjordtunnelen skal skiftes ut.
32 vifter i Freifjordtunnelen skal skiftes ut. Foto: Statens vegvesen
Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
10. feb. 2023 - 14:43

Fra og med søndag kveld 12. februar klokken 19:00 blir det kolonnekjøring kveld og natt i Freifjordtunnelen på rv. 70 for å skifte ut viftene. I mars starter tilsvarende arbeider i Ellingsøy- og Valderøytunnelen, opplyser Statens vegvesen.

Ikke kvalitet som forventet

Samtlige av de 32 viftene i Freifjordtunnelen skal skiftes ut. Nåværende vifter ble montert i den fem kilometer lange undersjøisk vegtunnel i 2010, men må nå skiftes ut.

– Viftene montert i 2010 har ikke hatt den kvaliteten som vi forventet, og blir utskiftet etter halv levetid, sier Bjørkedal.

Han understreker at det ikke er noen sikkerhetsfare med nåværende vifter. Det er Kraftmontasje AS som er utførende entreprenør av arbeidene.

Det er beregnet at arbeidene i Freifjordtunnelen vil ta ca. to uker. Tunnelen vil bli gjenåpnet for ordinær trafikk så snart arbeidene er avsluttet.

Vifter skiftes ut i Ellingsøy- og Valderøytunnelen i mars

I Ellingsøy- og Valderøytunnelene på rv. 658 skal viftene fra 2003 og 2008 skiftes ut. 

Arbeidet i disse tunnelene vil starte i mars. Det vil bli informert nærmere om opplegget for disse to tunnelene når oppstartstidspunktet er klart, men det vil også her bli kolonnekjøring på kveld og natt. Det er også Kraftmontasje AS som er utførende entreprenør for utskifting av viftene i disse to tunnelene.

 
 
Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.