IKT

Samtaler om telefusjon

16. mai 2001 - 10:11

En fusjonert telegigant kan få en markedsverdi på rundt 160 milliarder kroner, og vil bli en betydelig konkurrent til svenske Telia, skriver the Financial Times. Danske analytikere verdsetter imidlertid TDC alene til rundt 150 milliarder kroner, så verdien av et fusjonert selskap er i dag uviss.

En eventuell fusjon betinger etter all sannsynlighet at Telenor avhender eierandelen i det danske mobiltelefonselskapet Sonofon, der de kjøpte 53,3 prosent av aksjene for rundt 16 milliarder kroner i fjor.

Den danske staten har solgt seg helt ut av TDC, den gang TeleDanmark. I dag er den amerikanske telegiganten SBC Communications Inc. største aksjonær med 41,6 prosent av aksjene. TDC eier 53,5 prosent av aksjene i norske TeleØst, og det er usikkert om denne eierandelen kan beholdes ved en eventuell fusjon.

Danske analytikere uttrykker skepsis i Berlingske Tidene til at Telenor virkelig er så ivrig etter en fusjon. De tror at det norske selskapet heller ønsker å øke sitt nordiske engasjement gjennom Sverige, og at dette ikke skjer i selskap med TDC. En fusjon kan dessuten ikke gjennomføres før også Telenor er privatisert.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.