MOBIL

Samsungs nye nettbrett ser mot iPad

Lanserer Galaxy Tab S2.

Samsung Galaxy Tab S2 har samme skjermstørrelse som iPad.
Samsung Galaxy Tab S2 har samme skjermstørrelse som iPad. Bilde: Samsung
Marius ValleMarius ValleJournalist
20. juli 2015 - 13:26

Samsung har lansert nettbrettet Galaxy Tab S2, og har denne gangen sett til iPad for inspirasjon.

Mens Android-nettbrett flest har hatt skjermer tilpasset innhold i 16:9-format, har iPad alltid hatt skjer i 4:3-format.

Det har gjort at Android-brettene har vært bedre tilpasset video, ettersom video i 16:9-format gir deg sorte felt over og under innholdet på iPad.

Les også: 7 teknologier som hjelper deg å sove mer

Populært format

Ikke at det har vært til hinder for Apple. iPad er tross alt verdens mest solgte nettbrett. Dette formatet egner seg dessuten bra till surfing og e-bøker, ettersom skjermen ikke oppleves som veldig lang når du bruker den på høykant.

Galaxy Tab S2 har dermed en 9,7 tommers 2048 x 1536 pikslers skjerm, akkurat som iPad Air 2. Det gir en pikseltetthet på 264 PPI.

Der stopper imidlertid likheten mellom de to skjermene. Mens Apple benytter LCD-skjerm, har Samsung tradisjonen tro benyttet en Super AMOLED-skjerm. Den skal ifølge Samsung ha virkelighetstro farger og god kontrast, og «gjør online-shopping til en fryd», skal vi tro pressemeldingen.

For ordens skyld skal det nevnes at 4:3 på Android-nettbrett i seg selv ikke er nytt. For eksempel har Nexus 9 slik skjerm. Dette er imidlertid første gang Samsung, som en av de største i nettbrettmarkedet går for dette skjermforholdet.

Les også: Slik får Beats deg til å tro at kvaliteten er høyere enn den er

Tynt og lett

Galaxy Tab S2 er videre Samsungs tynneste og letteste nettbrett til nå. Det er 5,6 millimeter tykt, og veier 392 gram. En tanke tynnere enn iPad Air 2 (6,1 mm), og 45 gram lettere.

Bakdekselet er fremdeles i plast, men Samsung har i det minste fått på plass en metallramme langs sidene.

Brettet har alle tekniske finesser du kan forvente, som LTE-støtte, åtte megapikslers kamera, rask Wi-Fi, GPS og fingeravtrykkleser. Du får også brettet i en Wi-Fi-utgave.

Prosessoren har en 4+4-kjernekonfigurasjon, med fire 1,9 GHz-kjerner og fire 1,3 GHz-kjerner. Arbeidsminnet er 3 GB, og brettet leveres med 32 eller 64 GB lagring. Du kan putte i et minnekort dersom du har behov for mer plass.

Batteriet har en kapasitet på 5870 mAh.

Les også: Batteriet i denne er fem ganger større enn i Iphone 6

Kommer også i åtte tommer

Om du vil ha et mindre nettbrett, lansererer Samsung samtidig en åttetommerutgave av Galaxy Tab S2 med tilsvarende skjermoppløsning.

Batterikapasiteten er 4000 mAh, tykkelsen 5,6 mm og vekten 272 gram. Spesifiskajonene er ellers identiske med 9,7-tommerutgaven.

Brettene kommer i salg i august, og skal koste fra 4300 kroner.

9 tips: 9 tips: Slik gjør du PC-en stillere

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.