MOBIL

Samsungs lanserer superprosessor

Samsung Orion har to prosessorer i ett og støtter tre skjermer. 2011 ser svært lyst ut.

Teknisk sett

Orion består av 2 stk 1 GHz ARM Cortex A9 (45 nm)
2x 32 kB data-cache
2x 32 kB instruksjons-cache
1x 1MB L2 cache

Støtter lagring via NAND flash, MoviNAND, SSD og harddisk gjennom SATA- og eMMC-grensesnitt. 
Støtter LPDDR2- og DDR-minne. 
GPS baseband-prosessor integrert.
HDMI 1.3a-grensesnitt integrert. 

Samsung lanserer en ny mobilprosessor de kaller Orion. Denne prosessoren er basert på to ARM Cortex A9-prosessorer, og kjører på 1 GHz. Det vil si at det er en tokjerneprosessor, slik vi har hatt på PC-er en stund.

Orion er beregnet på bærbare enheter, som tableter (tenk iPad og Galaxy Tab), surfemaskiner og smarttelefoner. Den skal levere høy ytelse og samtidig ha lavt strømforbruk.

Les også:
Nei, denne har ikke 1,3 GHz-prosessor » 
Slik blir supermobilene » 
De første lyntestene av Galaxy Tab » 

Full HD og 3D

Rent praktisk skal Orion sørge for at du lett kan kjøre flere programmer samtidig. Dekoding og koding av video er implementert rett i brikken, og skal sørge for at du kan ta opp video i full HD (1080p). Ytelsen for 3D-grafikk skal femdobles i forhold til dagens Samsung-prosessorer.

Orion-prosessoren inkluderer mulighet for bruk av forskjellig type minne, også de raskeste minnetypene tilgjengelig. Raskt minne gjør at programmene lastes raskere. Prosessoren har også GPS-grunnkomponenter innebygget, slik at det skal være lett å implementere GPS-funksjoner i enhetene som bruker Orion.

Støtter tre skjermer

Noe av det mest interessante er at Orion har støtte for hele tre skjermer: To på selve enheten og en ekstern via HDMI. Det kan betyr at vi får se telefoner med to høyoppløste skjermer i tiden som kommer. Orion vil leveres til utvalgte kunder i løpet av fjerde kvartal i år, og skal masseproduseres i løpet av første halvår 2011.

Vi gleder oss!

Klarer du ikke vente helt til neste år? Sjekk tester av disse supermobilene:
Samsung Galaxy S
Apple iPhone 4 
HTC Desire 
Nokia N900 
Sony Ericsson X10 

Les mer om: