MOBIL

Samsung Wave og HTC Desire får GPS-dealer

HTC Desire Z og HD får gratis TomTom-kart. Samsungs Wave-telefoner får billig livstidnavigasjon.

Marius ValleMarius ValleJournalist
21. okt. 2010 - 11:28

Både Samsung og HTC har gode nyheter for deg som vil bruke mobilen din til navigasjon. Begge selskapene har inngått avtaler med hver sin navigasjonsleverandør for å gi deg muligheten til å finne frem med mobilen.

Livstidsnavigasjon til Samsung Wave

Route 66 leverer navigasjonsløsningen som er forhåndsinstallert på Samsung Wave. Dette programmet kommer med en gratis 30 dagers navigasjonslisens. Etter 30 dager har du inntil nå vært nødt til å kjøpe en lisens for å fortsette å bruke programmet. 

Les også: Test av Samsung Wave »Ikke misforstå – det er ikke snakk om gratis navigasjon. Men Wave, Wave II og Wave 723 får nå mulighet til å kjøpe livstidsnavigasjon til en billig penge. Det vil si at du kan navigere så mye du orker så lenge det er liv i telefonen.

Prisene på Route 66 til Wave er 30 euro for lisens med kart til navigasjon i enkeltland eller regioner (f.eks Frankrike eller Skandinavia), 40 euro for kart over hele Vest-Europa eller Øst-Europa, eller 50 euro for kart over hele Europa. I tillegg får du ett års oppdatering av fotobokser inkludert.

Til sammenligning koster lisensen vanligvis 60 euro for Skandinavia og 120 euro for Vest-Europa.

Kampanjen varer til 30. juni 2011.

TomTom-kart på HTC Desire HD og Z

HTC og TomTom har også funnet tonen, og vil gi deg mulighet for navigasjon på Desire-telefonene. Her får du kart fra TomTom gratis til bruk sammen med lokasjonstjenester, som nærhetssøk. Men det er ikke gratis navigasjon.

Les også: Her er Desire Z og HD »Kart og lokasjonsinnhold kommer forhåndsinstallert på telefonen, så du slipper å laste ned dette over mobilnettet slik som du må med Google Maps. Du vil finne kartene i programmet HTC Locations på telefonene.

Skal du finne frem i verden må du kjøpe navigasjonslisens gjennom HTC Locations eller HTCsense.com. Prisen er i øyeblikket ikke kjent.

Ute etter gratis navigasjon?

...da skal du selvsagt gå for en Nokia-telefon, hvor navigasjon med Ovi Maps er helt gratis. Nokia er fortsatt den eneste produsenten som gir deg gratis kart og navigasjon på mobilen (med mindre du bor i et land hvor Google Maps Navigation er tilgjengelig, men det er en annen diskusjon).

Les mer om Ovi Maps her »Kilder: Pressemeldinger

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.