MOBIL

Samsung viser frem Exynos-oppfølger

Samsung har vist frem det som ser ut til å bli deres kraftigste prosessor for mobiltelefoner.

Marius ValleMarius ValleJournalist
24. feb. 2012 - 17:13

Samsung har gjort stor suksess med sin systembrikke Exynos 4210 som står i Samsung Galaxy S II. Til nå har denne fått regjere som den sterkeste maskinvaren blant telefoner med tokjerneprosessor. Tidligere denne uken viste de frem det som ser ut til å bli en oppfølger.

Det var under International Solid-State Circuits Conferende Samsung ga en sniktitt på den nye brikken, som skal komme i to versjoner: En med to prosessorkjerner, og en med fire. Begge er av typen Cortex A9, og de kan kjøre på opp til 1,5 GHz.

Egenutviklet grafikkprosessor

Brikken skal ifølge eetimes.com også inneholde Samsungs egne grafikkprosessor, noe som kan tyde på at det ikke er den ARM-utviklede Mali400MP som skal brukes. Mali-prosessoren er utvilket av ARMs avdeling i Trondheim, og står i Samsung Galaxy S II.

Grafikkdelen består av fire pikselprosessorer og en gemometrimotor, som skal kunne genrere 57 millioner polygoner i sekundet. Vi snakker altså om en rimelig habil grafikkytelse her.

Brikken støtter minnehastiheter på opp mot 400 MHz, med en båndbredde på opp mot 6,4 GB i sekundet.

Skal bruke mindre strøm

Som vanlig når noen introduserer en ny slik brikke skrytes det av strømforbruket, som sammnlignet med dagens Exynos-brikke sies å være 48 prosent lavere under opptegning av 3D-grafikk, og 45 prosent lavere under prosessorlast.

Noe navn er ikke offentliggjort, men det er rimelig å anta at også denne brikken vil falle inn under Exynos-serien. Når den skal lanseres er ikke sikkert, men om vi skulle tippe ville vi satset på Samsungs store lansering 15. mars, hvor det er ventet av Samsung Galaxy S III skal dukke opp.

Det skal for øvrig nevnes at Samsung allerede har lansert en systembrikke med både sterkere prosessor: Exynos 5250. Denne er ifølge Samsung ment for tableter, og ikke mobiltelefoner

Kilde: Eetimes.com

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.