MOBIL

Samsung vil saksøke Apple for iPhone 5

Dersom den har støtte for 4G-teknologien LTE står Samsungs advokater klare til å gå til sak mot iPhone 5.

I morgen er det ventet at Apple lanserer iPhone 5. Det er ikke bare teknologipressen og mobilinteresserte som kommer til å følge presentasjonen tett. Samsung venter også spent, for dersom forholdene ligger til rette for det kommer de til å saksøke Apple for den kommende telefonen.

Samsung holder nemlig en rekke patenter knyttet til LTE-teknologien. Dette er mobilnetteknologien som for eksempel NetCom bruker i sitt 4G-nett med hastigheter på inntil 100 Mbps her i landet. 

Skulle iPhone 5 ha støtte for LTE står Samsung klare til å pusse advokatene sine på Apple. Dette ifølge The Korea Times' kilder.

LES OGSÅ: Slik blir iPhone 5

En av kildene sier at Samsung kommer til å ta rettslige skritt i Europa og USA.

Krangler med HTC om 4G

Fra før av er Apple involvert i et patentsøksmål, hvor HTC har trukket dem for retten. Stridens kjerne er her patenter knyttet til LTE, og HTC mener at Apple bryter to av deres LTE-relaterte patenter. Dersom HTC vinner frem kan det føre til et amerikansk importforbud mot Apple-produkter med LTE-støtte. Apple prøver på sin side å få kjent HTCs patenter ugyldige.

Det er uansett ventet at iPhone 5 kommer til å ha støtte for LTE, og da i alle fall i den amerikanske utgaven. Hva som skjer videre gjenstår å se, men det er lite som tyder på at patentsutringen til teknologigigantene skal gi seg med det aller første.

Vi følger Apples iPhone-lansering i morgen klokken 1630.

Kilder: Koreatimes.co.krnews.cnet.com

Les mer om: