MOBIL

Samsung vil kjøpe selskaper

Samsung vil ansette folk fra utlandet og kjøpe opp mobilselskaper for å danke ut iPhone.

Marius ValleMarius ValleJournalist
7. mai 2012 - 12:28

Samsung har alltid stolt på at deres egne ingeniører kan skru sammen de beste produktene. Derfor har de alltid laget sine egne produkter selv, i stedet for å sette ut produksjonen til andre.

Det kan komme til å endre seg. I et intervju med Wall Street Journal sier Samsungs mobilsjef JK Shin at de har begynt å ansette utenlandske programvareingeniører, og at de ser på mulighetene til å kjøpe opp selskaper i mobilindustrien. 

Stor omveltning

Dette representerer en ganske stor omveltning i selskapet. Samsungs forretningskultur innebærer tradisjonelt å bruke folk som har jobbet lenge i selskapet og bruke egne løsninger overalt.

I Korea forventes det dessuten at de store selskapene ansetter folk fra hjemlandet, og ikke henter inn utlendinger. Selv om Samsung har store forsknings- og utviklingsavdelinger i blant annet India, ønsker de nå å ansette mange flere programvareutviklere fra utlandet hjemme i Korea.

Endringen skal sørge for at Samsung klarer å holde tritt med Apples voldsomt populære iPhone.

Ikke RIM

Hvilke selskaper de ønsker å kjøpe opp vet bare Samsung, men sjefen sier at de er i samtaler med flere programvareselskaper. Han avviser imidlertid ryktene om at de ønsker å kjøpe opp kanadiske RIM, som er kjent for BlackBerry-produkter. 

Med iPhones popularitet i smarttelefonmarkedet har det etterhvert blitt tydelig at programvare er veien videre for mobilprodusentene. Samsung har gjort sine forsøk her, med sin egne Bada-plattform. Denne har ikke blitt noen stor suksess, og flesteparten av selskapets egne telefoner kjører Android.

Shin trekker frem Galaxy S III som et eksempel på at Samsung nå fokuserer mer på programvare, og ikke bare maskinvare. 

Kilde: wsj.com

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.