MOBIL

Samsung tapte mot Apple

Apple vant patentstrid mot Samsung i nederlandsk rettsal.

Marius ValleMarius ValleJournalist
28. nov. 2012 - 15:08

Samsung gikk i dag på et nederlag i en rettsak i Haag. Striden sto om Samsungs bruk av "bounce back"-funksjon i menylister. Dette innebærer at når du kommer til slutten av en liste, så spretter den tilbake for å markere at du har kommet til enden.

Samsung har fjernet denne funksjonen i sine telefoner, som nå viser en blå glød i bunnen eller toppen av listen når du kommer til enden. Men dette gjelder kun for enheter med Android 4.0 eller nyere. Enheter med Android 2.1, 2.2. og 2.3 har "bounce back"-funksjonen fortsatt.

Siden Apple ifølge domstolen har retten til denne funksjonen har de pålagt Samsung å oppdatere alle enheter som har funksjonen. Dette må de gjøre i løpet av åtte uker. Gjør de ikke det må de betale bøter på 100 000 euro daglig til de har fått oppdatert alle telefoner.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonsørinnhold
GK
Ambisiøs renovering midt i Trondheim

Misfornøyde

Samsung er ikke overraskende misfornøyde med avgjørelsen, og sier i en uttalelse at Apple begrenser forbrukernes valgfrihet med sine søksmål.

Apple har krav på erstatning, men hvor mye er foreløpig ikke klart. I løpet av de kommende åtte ukene må Samsung nemlig legge frem hvor mye de har tjent på enhetene som bryter med Apples rettigheter. 

Vektskålen tippet for øvrig i andre retningen i en rettsak i Storbritannia nylig. Der ble Apple dømt til å beklage overfor Samsung, og å betale alle saksomkostningene.

Kilde: webwereld.nl

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.