MOBIL

Samsung størst på smarttelefoner

Smarttelefoner selger mer enn "dumme telefoner" i Vest-Europa. Android er klart størst.

Marius ValleMarius ValleJournalist
12. sep. 2011 - 14:54

En rapport fra analyseselskapet IDC viser at det nå selges flere smarttelefoner enn "ikke-smarttelefoner" i Vest-Europa. I andre kvartal i år ble det solgt 29 prosent færre slike telefoner enn samme periode i fjor.

I samme periode gikk salget av smarttelefoner opp 48 prosent sammenlignet med andre kvartal i fjor. Tallene tar for seg hvor mange telefoner produsentene har sendt ut på markedet, så det er ikke snakk om rene salgstall mot sluttbruker, men de gir likevel et godt inntrykk av hvordan markedet ser ut.

En av grunnene til at smarttelefonsalget går opp er at operatørene nå subsidierer slike mobiler mer enn før, skriver IDC i en pressemelding.

Samsung størst

Statistikken viser at Samsung er den største produsenten av smarttelefoner i Vest-Europa. Den koreanske giganten hadde en markedsandel på 33 prosent i andre kvartal i år. Det er en økning på 29 prosent sammenlignet med samme periode i fjor.

Nest størst er Nokia, med 21 prosent av markedet. Men Nokia har også hatt en saftig tilbakegang. De sendte ut 44 prosent færre telefoner i andre kvartal sammenlignet med andre kvartal 2010.

Apple har en andel på 11 prosent, og har en fin økning på 64 prosent. HTC har imidlertid den største økningen. Deres salg økte med hele 121 prosent i andre kvartal sammenlignet med samme periode i fjor.

Det største smarttelefonoperativsystemet i Vest-Europa er ifølge IDC Android. Det ble sendt ut 352 prosent flere Android-mobiler på markedet i andre kvartal. Androids totale markedsandel er 48,5 prosent, skriver de i pressemeldingen. 

Nedgang totalt

Totalt hadde markedet i Vest-Europa en liten nedgang på tre prosent. IDC foreslår at den økonomiske situasjonen i euro-sonen må ta noe av skylden. De mener også at Nokia-kunder kan sitte på gjerdet og vente på at de første telefonene med Windows Phone 7 skal komme i salg. Operatørene skal også ha solgt ut sine varelagre i påvente av telefonene som skulle komme i salg i tredje kvartal. 

Kilde: Pressemelding, via: Engadget.com

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.