MOBIL

Samsung sparker Nokia fra tronen

Verdens største mobilprodusent heter ikke lenger Nokia, ifølge Strategy Analytics.

Marius ValleMarius ValleJournalist
27. apr. 2012 - 10:43

Nokia har vært verdens største mobilprodusent i intet mindre enn 14 år. Men nå er det slutt. Samsung har detronisert den falne finske kongen.

I alle fall om vi skal legge til grunn den siste analysen til Strategy Anaytics. Ifølge analyseselskapets tall for første kvartal i år vokste telefonsalget med tre prosent, og endte på 368 millioner enheter. Det er her snakk om antall enheter levert fra fabrikk, og ikke nødvendigvis antall enheter solgt til sluttkunder.Kilde: Strategy Analytics

Nokia stuper

Nokia har ifølge analysen stupt i antall utsendte enheter fra første kvartal 2011 til samme periode i år, med en nedgang på hele 24 prosent. Dette gjelder over hele produktporteføljen - fra de enkleste mobilene til toppmodellene med Windows Phone og Symbian. Totalt var markedsandelen 22,5 prosent.

På den andre siden finner vi Samsung, som har sendt ut 93,5 millioner telefoner i første kvartal, mot 68,9 millioner første kvartal 2011. Produsenten har vaket på andreplass i fem år, og er nå den største for første gang. Markedsandelen er 25,4 prosent.

Interessant nok er Apple nå ifølge analyseselskapet verdens tredje største mobilprodusent, med en markedsandel på 9,5 prosent.

Apple og Samsung på smarttelefonmarkedet

Mens Apple er i ferd med å spise en større og større del av telefonmarkedet, ser det annerledes ut på smarttelefonmarkedet. 

Der er det Samsung og Apple som står for nesten halvparten av markedsandelen til sammen. Det viser tall fra fjoråret. 

Nokia falt Nokia ned på en tredjeplass i fjor, etter å ha regjert som den klart største smarttelefonprodusenten i flere år.

LES MER: Nå står det om Apple og Samsung

Kilde: Strategy Analytics

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.