MOBIL

Samsung slipper Tizen i år

Telefoner med det åpne Android-alternativet kommer på markedet i løpet av 2013.

Marius ValleMarius ValleJournalist
4. jan. 2013 - 07:08

Samsung har ikke planer om å gjøre seg helt avhengige av Android, selv om de for tiden er verdens største produsent av telefoner med dette operativsystemet (og telefoner generelt). I løpet av året slipper de sine første telefoner med det åpne operativsystemet Tizen.

I en pressemelding sier Samsung at de vil slippe konkurransedyktige telefoner i noen markeder. Men noen detaljer rundt de kommende telefonene har de ikke gitt. Vi vet altså ikke når telefonene kommer, eller hva slags spesifikasjoner de får. 

Men det er rimelig å anta at Samsung vil vise frem noen under Mobile World Congress-messen i februar.

Tizen er på sett og vis bygget på ruinene av Intel og Nokias MeeGo-plattform. Etter at Nokia trakk seg fra prosjektet kom Samsung inn. Operativsystemet er en Linux-variant, og har allerede vært tilgjengelig for utviklere siden i mai. Det skal kunne tas i bruk av alle produsenter, på samme måte som Android.

LES MER OM TIZEN:
Se video av Tizen
Dette er Tizen
Samsung slår Bada sammen med Tizen

Kilde: Bloomberg.com

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.