MOBIL

- Samsung og Google planlegger egne skyer

Google Drive dukket opp i video, og Samsung lanserer kanskje en egen skytjeneste 3. mai.

Marius ValleMarius ValleJournalist
23. apr. 2012 - 13:47

Etter at Dropbox, Box, iCloud og andre tjenester har tatt oss som en stormsky, er Google og Samsung på vei til å lansere sine egne skytjenester. Det er i alle fall ordet på gata.

Googles tjeneste skal hete Google Drive. I en video av en Google-utviklers telefon ble det tilsynelatende uforvarende vist frem beviser på at tjenesten allerede eksisterer internt. På delingsmenyen til utviklerens Android-telefon dukket nemlig "Drive" opp som et alterantiv, sammen med "Export til Storage", Dropbox, Gmail og Bluetooth.

Dette betyr selvsagt ikke nødvendigvis at Google kommer til å slippe Drive med det første, men at de trolig tester den internt. Ryktene sier foreløpig at det er snakk om inntil 5 GB gratis lagringsplass, men dette er spekulasjoner.

Samsung med S-Cloud?

Samsung ryktes også å ha sin egen skytjeneste på trappene, og den skal angivelig lanseres 3. mai. Sammen med Galaxy S II-oppfølgeren med andre ord. Informasjonen er ikke bekreftet av den mistenkte selv, men via anonyme kilder som har pratet med en koreansk avis. 

Det sies at tjenesten skal hete S-Cloud (noe Apple sikkert blir glade for), og at den skal inkludere 5 GB lagringsplass. Tjenesten skal angivelig drives av Microsoft for Samsung.  Det sies videre at det ikke kommer til å legges på begrensninger på filene du kan laste opp.

Faktisk skal det visstnok tilbys musikk, video og TV-programmer via S-Cloud, og tjenesten skal fungere sammen med mobiler, nettbrett og PC-er. Kjenner vi Samsung rett vil S-Cloud også fungere med deres TV-er.

Det forutsetter selvsagt at informasjonen holder vann, noe vi får se neste uke, når vi er på plass i London for å dekke Samsungs lansering.

Kilder: Theverge.comGSMarena.com

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.