T2

Samsung med UltraHD-TV på 110 tommer

Og ny 8000-serie.

8. jan. 2013 - 08:45

Det var dimensjoner over Samsungs pressekonferanse. I det minste på scenen. Selve lokalet var alt for lite til at alle som ville inn fikk plass.

Akkurat som oppsettet var grandiost, så lovte også sjefen for Samsung Electronics store ting. Lista ble lagt så høyt at journalistene formelig satt på nåler.

– Vi skal ikke bare levere det folk forventer av oss. Vi skal levere det de ikke forventer også- Vi har utviklet TV-er som responderer til folks livsstil og ønsker, sa han.

Så kom den ene etter den etter den andre på scenen og snakket om innholdseksplosjon, overføring av innhold til en mindre skjerm, og så videre. Ikke mye nytt der i gården.

Imponerende utvikling

Men på tross av mye retorikk leverer Samsung. En ny 8000-serie som spenner fra 46 til 75 tommer er betydelig forbedret billedmessig. Den og andre modeller har også fått en grundig gjennomgang av smart-TV-grensesnittet.

Nå kan fem startskjermer flippes sideveis omtrent som i en Android-telefon. Her får man tilgang til lineær-TV-innhold, strømmet innhold, bilder, sosiale nettverk og til slutt en side med et utvalg fra Samsungs etter hvert bugnende utvalg av apper.

Samsung er også, så vidt vi vet, først ute med støtte for den nye videokompresjonen HDVC, som er en variant av H.265. Det krever prosessorkraft.

Ideen med den litt svulstige innledningen er at TV-en skal hjelpe deg å foreslå innhold på tvers av innholdet i EPG-er og tilgangen på strømmet innhold. Du kan selvfølgelig snakke og spørre systemet, som vil svare deg muntlig. Vi tipper det vil fungerer bra i USA, men er spent på hvordan det vil fungere hjemme på berget.

Samsung lanserer også noe de kaller T-handel. Du vet, e-handel fra TV-en. Ser du på en film kan du sjekke klærne på skuespillerne og kanskje bestille dem fra en nettbutikk.

Høres lukrativt ut for dem som driver systemet.

Les også:

Sony lanserte OLED-TV med UltraHD

 

Evolusjon

I fjor lanserte Samsung det de kalte Evolution Kit. Det var en måte å flytte elektronikken bak smart-TV, som prosessorkraft, minne og programvare, ut i en liten boks på baksiden av TV-en.

I år kommer en ny utgave med firekjerneprosessor. Tre ganger raskere enn fjorårets tokjerneutgave, som var vesentlig raskere enn den innebygde elektronikken i 2011 modellene. Nå går det virkelig fort. 

Neste år, når alt igjen blir mye bedre, får vi tro det bare er å bytte til en ny boks, så fornyer TV-en seg.

OLED

Selv om Samsung imponerer på vanlige TV-er sa se merkelig lite om OLED. Det kan se ut som de har falt etter LG.

Det eneste de sa var at de kommer med verdens beste OLED-TV. Men ikke når.

Ultra Ultra

Om det ikke kom nyheter om OLED, så trakk Samsung frem to nye UltraHD-modeller. En på 85 tommer, det vil si en tomme mer enn LG, og en på 110 tommer.

Begge så fullstendig strålende ut, men ikke alle vil like ramma de var hengt opp i. Det minnet litt om en forkrommet byggeplass.

Vi får se om det er mulig å få kjøpt dem uten ramma, selv om Samsung hevder at de har bygget et fenomenalt lydanlegg inn i den.

Mer enn elektronikk

Det er lett å glemme at CES ikke bare handler om TV-er. Samsung benyttet anledningen til å vise frem en masse innovative hvitevarer som de nå integrerer med mye av den andre elektronikken.

Hva med et firedørsskap hvor de ulike sonene kan veksle mellom å være frysere og kjøleskap? Og hvor du kan se minstemann som sover i senga fra den store skjermen som ellers brukes til alt fra oppskrifter til å konfigurere skapet.

Les også:

Samsung og Apple vinner smartkrigen

Nå kommer OLED-TV-ene

Samsung slipper versting-PC  

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.