T2

Samsung med skolebrett

Lanserer Galaxy Note på 10,1 tommer.

KAN MATTE:Samsungs nye pennbaserte nettbrett Galaxy Note 10.1 skjønner matematikk.
KAN MATTE:Samsungs nye pennbaserte nettbrett Galaxy Note 10.1 skjønner matematikk. Bilde: Odd Richard Valmot
27. feb. 2012 - 14:04

BARCELONA: Det er ingen tvil om at Apples iPad har et godt grep på skolemarkedet. Det vil utfordrer Samsung gjøre noe med.

Forvokst Note

På World Mobile Congress i Barcelona gjør de et par trekk som nok vil gi utslag på skolesalget. For det første kommer Tab 10.1 i en ny utgave. Den er billigere, og bedre med høyttalerne på forsiden.

Men mest interessant er nye Samsung Galaxy Note 10.1. Nettbrettet ser ut som Tab 10.1, men det kommer med en trykkfølsom penn som gjør at man kan skrive på skjermen.

Det gjør det enkelt å ta notater med pennen som følger med og skriver man sånn passe pent kan håndskriften tolkes av programvaren til tekst.

Til de kunstneriske

Pennen er trykkfølsom i 256 nivåer og det gjør at man kan bruke den som tegneverktøy på en lang rekke måter.

Det burde appellere til de kunstneriske som nå får en slags kombinasjon av et nettbrett og et digitaliseringsbord.

Og ikke bare det. Samsung har laget programvare som skjønner matematikk. Skriver man likninger på skjermen kan nettbrettet tolke det til en tekst og tall-likning og til og med regne ut svaret.

Om det er lærernes drøm vet vi ikke, men elevene vil sikkert sette pris på å ha med seg en liten hjelper.

Mobili: Test av Samsung Galaxy Note

Minnekort

Mange vil nok sette pris på at nettbrettene ikke er så låst lenger. Nå har de fått spor for minnekort som gir bedre lagringsplass og mulighet til å flytte filer effektivt.

Sammen med de nye nettbrettene lanserer også Samsung en ny nettskytjeneste for å dele bilder.

Med AnyShare Play er det enkelt å laste opp bilder og så deles de tilbake tilpasset den dingsen man måtte betrakte dem på. En mobiltelefon får en mindre fil enn en TV.

Digitalt klasserom

En klasseromapplikasjon gjør det mulig for elevene å jobbe på hver sitt nettbrett samtidig som læreren kan følge med på hva de gjør.

Læreren ser et miniatyrbilde av elevenes skjerm og kan raskt sende beskjed om å følge med om de f. eks. sjekker Facebook.

Les også: Afrika får sin iPad

Bedre skjerm

Med 16 GB minne har Galaxy Note 10.1 en pris på 5999 kroner. Men da har brettet også fått en bedre og virkelig imponerende LCD-skjerm.

Prosessorhastigheten er også økt til 1,4 GHz. Selvfølgelig tokjerne. Med nye Android 4.0 (Ice Cream Sandwich) kan man også bruke Galaxy Note 10.1 som telefon.

Neppe noe man holder opp til øret, men som høyttalende eller via headset.

Les også:

Samsung med Mini-TV

Samsung går i OLED-strupen på LG

Her er Samsungs nye luksus-PC

Prøv deg på TUs mattenøtter

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.