MOBIL

Samsung med ny Windows-mobil

Samsung Omnia M er en lavt priset og enkel Windows Phone 7.5-telefon.

Marius ValleMarius ValleJournalist
11. mai 2012 - 18:00

Samsung har lansert en ny Windows Phone 7-telefon. Omnia M blir en enkel modell, i samme klasse som Nokia Lumia 610. Det vil si at telefonen har lite arbeidsminne, og dermed kjører en nedstrippet utgave av Windows phone 7.5 Mango.

Versjonen går internt i Microsoft under navnet Tango, og er også kjent under navnet Refresh. I praksis har telefoner med denne Windows-versjonen stort sett samme funksjoner som "fullversjonen", med unntak av at noen apper ikke vil fungere. Enkelte bakgrunnsprosesser er heller ikke tilgjengelige, og automatisk opplasting av bilder til SkyDrive er ikke mulig for å nevne noe.

Lite minne

Omnia M har 384 MB arbeidsminne, og 4 GB lagringsminne. Prosessoren tikker på 1 GHz. Skjermen er fire tommer, og av typen Super AMOLED med oppløsningen 480 x 800 piksler.

På baksiden sitter et kamera med fem megapiksler.

Det ser for øvrig ikke ut til at Samsung har fått med seg at Microsoft har redusert lagringsplassen på SkyDrive fra 25 GB til 7 GB, da de fremhever 25 GB lagringsplass i skyen i pressemeldingen.

Omnia M kommer for øvrig med mulighet for videosamtale, da den har frontmontert kamera. Det er også forhåndsinstallert programvare for deling av bilder, video og musikk over DLNA, og en musikkspiller som kan lage spillelister basert på humøret ditt.

Telefonen har ellers fått 3G med nedlasting på inntil 7,2 Mbps, trådløst nettverk, USB, Bluetooth 2.1 og GPS. Batteriet har en kapasitet på 1500 mAh.

Trolig billig

Spesifikasjonene her er altså hakket lavere enn på Omnia W. Selv om Samsung ikke har sagt noe om pris antar vi at den blir billigere enn denne, som koster fra 2400 kroner i dag.

Omnia M kommer i salg i Europa, men Samsung har ikke sagt noe om når eller hvor den kommer først.

LES OGSÅ: Test av Samsung Omnia W

Kilde: SamsungTomorrow.com

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.