MOBIL

Samsung ler av iPhone 4

Apple skryter veldig av skjermen i iPhone 4.

Fakta

Apple iPhone 4
Skjermstørrelse: 3,5 tommer
Skjermoppløsning: 960 x 640
Teknologi: IPS LCD (In-Plane Switching) er en teknologi laget av Hitachi i 1996, først og fresmt for å gi bedre innsynsvinkel på flatskjermer. Teknologien gir også god fargegjengivelse.

Samsung Galaxy S
Skjermstørrelse: 4 tommer
Skjermoppløsning: 800 x 480
Teknologi: Super-AMOLED (Active-matrix organic light-emitting diode) er en skjermtype som ikke har baklys, da hvert bildepunkt lyser av seg selv. Skjermtypen er tynnere enn andre AMOLED-skjermer og har berøringsfølsomt lag bygget rett inn i skjermen. Fordelene bedre lysstyrke, mindre lysreflekser fra eksterne lyskilder og lavere energiforbruk.

Apples nye såkalte "Retina Display" som sitter i iPhone 4 har oppløsningen 960 x 640 piksler og måler 3,5 tommer. Dette gir en pikseltetthet som ifølge Apple er høyere enn hva øyet kan oppfatte. Samtidig hevder Apple at deres skjermer laget med IPS LCD-teknologi er mye bedre enn OLED-skjermer.

Samsung er ikke imponert

Samsung, som satser knallhardt på OLED-teknologi i sine skjermer, er imidlertid ikke imponert. Tvert i mot mener de at Apples skjerm er vesentlig dårligere enn deres Super-AMOLED-skjermer. Det hjelper neppe på at Apples skjerm er laget av erkerival LG.

I øyeblikket er det Samsung Galaxy S som er utstyrt med den heftigste Super-AMOLED-skjermen. Denne er fire tommer og har oppløsningen 800 x 480 piksler.

- Bruker mye mer strøm

Samsung hevder at den synlige forskjellen på deres skjermer og Apples skjerm bare er på mellom tre og fem prosent. Og dette skal ifølge Samsung koste dyrt, da de også påstår at Apples skjerm bruker 30 prosent mer strøm enn deres Super-AMOLED, skriver Korea Herald.

Videre sier en Samsung-representant at det er langt flere faktorer enn oppløsning som avgjør om en skjerm har god bildekvalitet. Blant annet skal Super-AMOLED ha bedre kontrast, bedre fargegjengivelse og raskere oppdateringstid. Det skal også være langt bedre innsynsvinkel på Super-AMOLED.

Stor etterspørsel

Samsung-representanten spekulerer i om Apple har gått for IPS LCD-skjermer fordi etterspørselsen etter AMOLED-skjermer for tiden er høyere enn produksjonen, og fordi LG ikke lager Super-AMOLED-skjermer.

Uansett er fakta som følger: Apple hevder å ha planetens beste skjerm. Samsung hevder å ha planetens beste skjerm. Dette kan fort bli en morsom ordkrig.

Kilde: Koreaherald.com

Les mer om: