MOBIL

Samsung ler av iPhone 4

Apple skryter veldig av skjermen i iPhone 4.

Marius ValleMarius ValleJournalist
10. juni 2010 - 11:28
Vis mer

Apples nye såkalte "Retina Display" som sitter i iPhone 4 har oppløsningen 960 x 640 piksler og måler 3,5 tommer. Dette gir en pikseltetthet som ifølge Apple er høyere enn hva øyet kan oppfatte. Samtidig hevder Apple at deres skjermer laget med IPS LCD-teknologi er mye bedre enn OLED-skjermer.

Samsung er ikke imponert

Samsung, som satser knallhardt på OLED-teknologi i sine skjermer, er imidlertid ikke imponert. Tvert i mot mener de at Apples skjerm er vesentlig dårligere enn deres Super-AMOLED-skjermer. Det hjelper neppe på at Apples skjerm er laget av erkerival LG.

I øyeblikket er det Samsung Galaxy S som er utstyrt med den heftigste Super-AMOLED-skjermen. Denne er fire tommer og har oppløsningen 800 x 480 piksler.

- Bruker mye mer strøm

Samsung hevder at den synlige forskjellen på deres skjermer og Apples skjerm bare er på mellom tre og fem prosent. Og dette skal ifølge Samsung koste dyrt, da de også påstår at Apples skjerm bruker 30 prosent mer strøm enn deres Super-AMOLED, skriver Korea Herald.

Videre sier en Samsung-representant at det er langt flere faktorer enn oppløsning som avgjør om en skjerm har god bildekvalitet. Blant annet skal Super-AMOLED ha bedre kontrast, bedre fargegjengivelse og raskere oppdateringstid. Det skal også være langt bedre innsynsvinkel på Super-AMOLED.

Stor etterspørsel

Samsung-representanten spekulerer i om Apple har gått for IPS LCD-skjermer fordi etterspørselsen etter AMOLED-skjermer for tiden er høyere enn produksjonen, og fordi LG ikke lager Super-AMOLED-skjermer.

Uansett er fakta som følger: Apple hevder å ha planetens beste skjerm. Samsung hevder å ha planetens beste skjerm. Dette kan fort bli en morsom ordkrig.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonsørinnhold
GK
Ambisiøs renovering midt i Trondheim

Kilde: Koreaherald.com

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.