MOBIL

Samsung legger slagplan mot Apple

Stormøte skal samle 200 Samsung-topper for å legge krigsplan mot erkefienden.

Marius ValleMarius ValleJournalist
16. nov. 2012 - 06:00

Samsung og Apple har, som du kanskje har fått med deg, ligget i krig en stund. De har gått fra å være bestevenner til å bli bitre fiender.

17. til 18. desember møtes Samsungs toppsjefer og omtrent 200 av selskapets øverste ledere i forskjellige land til et møte for å legge strategien i tiden som kommer. Apple blir, ifølge The Chosun Ilbo, et av hovedtemaene under samlingen. Samlingen finner sted årlig, og fokus er vanligvis å evaluere året som har gått og planlegge det neste.

Skrudde opp prisene

Samsung har ifølge avisen skrudd opp prisene på sine prosessorer og andre grunnkomponenter Apple kjøper av dem. Dette kommer angivelig etter at Apple ba Samsung om å redusere prisene på komponentene de kjøper.

Møtet vil dessuten finne sted etter at utfallet av rettsaken mellom Samsung og Apple er avgjort. Samsung har blitt dømt til å betale 1,05 milliarder dollar i erstatning, men har anket.

LES OGSÅ: Apple må  betale Samsungs saksomkostinger i Storbritannia

Samsungs leder for deres datterselskaper, Shin Jong-kyun, sier ifølge avisen at de ikke lenger har noen intensjoner om å forhandle med Apple om patentrelaterte saker. 

HTC inngikk for øvrig et patentforlik med Apple nylig, som innebærer at de to selskapene dropper alle søksmål mot hverandre. Samsungs leder for mobildivisjonen, JK Shin, har ifølge avisen The Telegraph avvist at de kommer til å gjøre noe tilsvarende.

Betviler at juryformannen var upartisk

I den høyprofilerte saken mellom Apple og Samsung i USA har Samsung for øvrig bedt om at saken skal avvises. Grunnen er at juryformann Velvin Hogan angivelig ikke har vært upartisk. Han skal ha blitt sparket fra sin arbeidsgiver Seagate i 1993, og gått personlig konkurs som følge av dette. Samsung og Seagate et tett samarbeid, så Samsungs advokater hevder at dette kan ha bikket juryens avgjørelse i deres disfavør.

Kilder: ThePointDaily.com, Chosun.comTelegraph.co.uk

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.