MOBIL

Samsung lanserer Wave

Samsung Wave er den første telefonen med det nye operativsystemet Bada.

Marius ValleMarius ValleJournalist
15. feb. 2010 - 16:13

Samsung lanserte i kveld den nye telefonen Samsung Wave under Mobile World Congress i Barcelona.

Samsung hevder at de nå satser fullt på Bada, og at operativsystemet får størsteparten av fokuset fra produsenten i tiden fremover. 

Super AMOLED

Samsung Wave har en såkalt “Super AMOLED“-skjerm. Dette er en skjerm med færre lag enn vanlige skjermer, noe som skal gi mindre lysrefleksjon og et bedre bilde. Skjermen måler 3,3 tommer. Wave har deksel laget i aluminium.

Bade inkluderer en ny utgave av sitt Touchwiz-brukergrensesnitt. Her kan du ha inntil ti startskjermer med widgets. Det skal være enkelt å holde oversikt over kommunikasjon, og du skal kunne gjøre flere oppgaver samtidig.

1 GHz

Telefonen har en prosessor på 1 GHz, noe som skal gjøre det enkelt å kjøre flere programmer samtidig.

Telefonen får en ny kontaktliste, kalt Integrated Contacts. Denne gir deg all historikk med kontaktene dine, uavhengig av om det er snakk om sms eller samtaler eller kommunikasjon på Facebook, bilder eller annet.

Ultimate Inbox

Den nye Ultimate Inbox gir deg én innboks for alt. Det vil si sms, e-post, twitter, facebook og mye annet. Samtidig får telefonen en ny kalender som er integrert mot sosiale nettverk. Her skal det være enkelt å opprette og invitere kontakter til arrangementer og møter. Alt er push-basert, det vil si at telefonen automatisk mottar oppdateringer fra kalenderkildene dine, for eksempel Facebook.

Waves operativsystem Bada kommer med en ny programvarebutikk kalt Samsung Apps. Dette er ifølge Samsung noe de vil satse hardt på. Butikken er allerede tilgjengelig i tre land, men i løpet av 2010 skal den lanseres i til sammen 50 land. I Norge kommer den i løpet av våren. Først med gratis programvare, deretter med betalprogramvare.

Tynn og pen

Etter å ha sett litt på Samsung Wave kan vi konstatere at den er tynn og lekker. Men vi er mest imponert over skjermen. Den er svært, svært skarp og lyssterk, og responsen når du trykker på skjermen er noe av det beste vi har prøvd.

Menyene ser ved første øyekast ganske tradisjonelle ut, og ligner en del på Samsungs tidligere Touchwiz-telefoner, som Omnia II og Jet. Og i praksis er Samsungs Bada-operativsystem ikke annet enn en “vanlig” Samsung-telefon som er åpnet for utviklere. Det produsenten har gjort er å åpne sitt eget operativsystem for tredjepartsutviklere.

HD-video

Samsung Wave har ellers et kamera på 5 megapiksler og spiller inn video i HD. Telefonen kan også spille av Divx-video.  Det er uttak for 3,5 mm minijack, og Wave har FM-radio.

Telefonen er også utsyrt med den splitter nye Bluetooth 3.0-standarden. På teknologisiden finner vi også GPS, super-3G med inntil 3,6 Mbps og minnekortstøtte. Det innebygde minnet er på 2 GB. Prisen på telefonen skal ligge på rundt 4000 kroner når den kommer til Norge i mai.

Vi kommer med en lyntest av Samsung Wave om kort tid.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.