MOBIL

Samsung lanserer vanntett nettbrett

Samsung Galaxy Tab Active tåler en trøkk.

Samsung Galaxy Tab Active tåler en smell, er vanntett og støvtett, og leveres med en penn som gjør at du slipper å ta av deg arbeidshanskene.
Samsung Galaxy Tab Active tåler en smell, er vanntett og støvtett, og leveres med en penn som gjør at du slipper å ta av deg arbeidshanskene. Bilde: Samsung
Marius ValleMarius ValleJournalist
4. sep. 2014 - 14:40

Om du skulle ønske deg et Android-nettbrett du kan ta med i badekaret, kan du nå sette Samsung Galaxy Tab Active på listen over brett du vurderer.

Vanntette nettbrett er nemlig ingen nyhet i seg selv, da Sonys Xperia-brett og flere av Toshibas brett tåler en dukkert.

Samsungs nye brett har fått et gummiert chassis, og fysiske taster under skjermen. Det siste sørger for at du kan trykke på dem selv om brettet skulle være vått.

Vel så interessant er det at brettet skal tåle fall fra 1,2 meters høyde, og at det er støvtett. Det burde dermed passe like bra på byggeplassen som i sofakroken. Brettet er IP67-spesifisert.

Les også: Her er Sonys nye flaggskip-mobil

For bedriftsbrukere

Brettet er primært laget for bedriftsmarkedet, og kommer derfor med sikkerhetsløsningen Samsung Knox. Det sørger for at du kan skille alt som har med jobb og privatbruk fra hverandre.

I tillegg leveres det med en egen penn kalt C-pen, laget for folk som bruker arbeidshasker.

Batteriet har en kapasitet på 4450 mAh, som skal vare i 10 timer, og kan byttes ut ved behov. Om du skal være lenge på farten kan du altså skaffe deg et ekstra batteri. For å sikre at støv og fukt ikke trenger inn i brettet når du lader, er det en egen ladekontakt i tillegg til USB-kontakten.

Skulle uhellet være ute, tilbyr Samsung sin Mobile Care Service sammen med brettet. Dette er en garanti som dekker skader som oppstår ved uhell i tre år etter kjøpsdato.

Les også: Samsung lanserer Galaxy i metall

Galaxy Tab Active har utskiftbart batteri.
Galaxy Tab Active har utskiftbart batteri.

Middels spesifisert

Brettet har åtte tommers LCD-skjerm med 1280 x 800 pikslers oppløsning. Kameraet har 3,1 megapiksler og autofokus, mens frontkameraet har 1,2 megapikslers oppløsning.

Under panseret sitter en 1,2 GHz firekjernet prosessor, 1,5 GB arbeidsminne og 16 GB lagringsminne. Det er også støtte for minnekort. Brettet kjører Android 4.4.

Pris og salgsstart er ikke oppgitt i pressemeldingen.

Les også:

– Like bra som iPhone og Galaxy, bare billig

Denne har 64 biters prosessor

Samsungs nye Note har en knekk i skjermen  

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.