MOBIL

Samsung lanserer turboversjon av Tab 7

Samsungs første Android-tablet er lansert i ny og forbedret versjon.

Marius ValleMarius ValleJournalist
30. sep. 2011 - 14:34

Samsung lanserte i dag en oppdatert versjon av sin første Android-tablet, Galaxy Tab 7. Nykommeren har fått navnet Galaxy Tab 7.0 Plus, og har i motsetning til originalen fått Android 3.2 Honeycomb.

LES OGSÅ: Test av Samsung Galaxy Tab 10.1

Dermed har ikke tableten telefon-varianten av Android, og vil trolig føles mindre som en forvokst mobil.

Når det er sagt så er det fortsatt mulig å ringe med Galaxy Tab 7.0 Plus.

Oppgraderer prosessoren

Det er imidlertid ikke bare programvaren som er oppgradert. Samsung har også utstyrt den nye modellen med en tokjerneprosessor på 1,2 GHz.

I tillegg har tableten 1 GB arbeidsminne og vil komme i varianter med 16 og 32 GB lagringsminne. Tableten støtter videre minnekort, så i teorien kan denne tableten ha 64 GB lagringsminne.

LES OGSÅ: Sammenligning av iPad 2 og Galaxy Tab-familien

Den sju tommer store skjermen har oppløsningen 1024 x 600 piksler, så det er altså snakk om samme skjerm som på forgjengeren.

Tableten støtter ellers en rekke videoformater, som Divx, Xvid og MPEG4. Du kan spille av videofiler med full HD-oppløsning (1080p). Dermed bør den egne seg bra til å se video med.

Tab 7.0 Plus har to kamera; ett med 3,2 megapiksler på baksiden, og ett med 2 megapiksler på fremsiden. Du kan filme i HD-oppløsningen 720 p.

Spekket med trådløs teknologi

Den har ellers GSM- og 3G-støtte, Wi-fi, Wi-fi Direct og Bluetooth 3.0. Vekten lander på 345 gram, med en tykkelse på en knapp centimeter.

Pris og lanseringstidspunkt er ikke kjent, men ifølge pressemeldingen skal Galaxy Tab 7.0 Plus lanseres i Indonesia og Østerrike i slutten av oktober, og deretter legges ut for salg i andre land etterhvert. Hvorvidt den kommer til Norge er ikke avgjort.

Kilde: Pressemelding

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.