MOBIL

Samsung lanserer tre nye

To nye Android-telefoner og en Windows-telefon. Si god dag til Galaxy 3, Galaxy 5 og Omnia Pro 4.

Marius ValleMarius ValleJournalist
15. juni 2010 - 15:03
Vis mer

Samsung er i lanseringshumør om dagen. Det går ikke bare i Bada-telefoner som ikke kommer til Norge, men også to nye Android-modeller og en ny Windows-telefon.

Og disse tre modellene skal komme i salg i din nærmeste mobilbutikk. Hils på Galaxy 3, Galaxy 5 og Omnia Pro 4.

Galaxy 3 I5800

Om du som oss er glad i Samsung Galaxy Spica bør du ta en titt på Galaxy 3. Dette er arvtakeren til Samsungs billigste Android-telefon som vi har gitt gode skussmål.

Les vår test av Samsung Galaxy Spica

Android 2.1

Om bord på Galaxy 3 finner vi Android 2.1 og Samsungs TouchWiz 3.0-grensesnitt. Så i bruk blir telefonen svært lik Galaxy Spica, men med samme menysystem som flaggskipet Galaxy S. Skjermens oppløsning er 240 x 400 piksler, og størrelsen er 3,2 tommer. Her er det altså snakk om en bredskjerm med lav oppløsning.

Les også lyntest av Samsung Galaxy S

Med tanke på at dette egentlig er en rimelig Android-telefon er spesifikasjonslisten imponerende. Super-3G er på plass, og det er også støtte for Wi-fi med 802.11n-standard. Det vil si at du får en telefon som har potensiell lynrask nedlastingshastighet.

Bluetooth 3.0

Du får også super-3G, Wi-fi. GPS er – som på alle Android-mobiler – også på plass. Her er også Bluetooth 3.0 på plass, slik at du kan overføre filer til og fra andre Bluetooth 3.0-enheter i høy hastighet.

Kameraet på baksiden tar bilder i 3 megapiksler og har autofokus. Med i esken får du et minnekort på 1 GB. Om du skal utnytte at telefonen støtter Divx-avspilling bør du investere i et større minnekort - Galaxy 3 støtter inntil 32 GB.

Det er også støtte for 3,5 mm minijack, slik at du kan koble favoritthodesettet ditt til telefonen.

Telefonen skal komme i salg juli, og prisen er oppgitt til 2400 blanke norske kroner.

GSMarena.com har for øvrig fått tatt en titt på Galaxy 3. Les deres preview her.

Galaxy 5 I5500

Tenk Corby, og hiv Android 2.1 inn i miksen. Da sitter du med en Galaxy 5. Dette blir en billig Android-telefon med 2,8 tommers 320 x 240 pikslers skjerm.

Les vår test av Samsung Corby

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Innovasjon Norge
Trer frem med omstilling som innstilling
Trer frem med omstilling som innstilling

På spesifikasjonslisten leser vi 3G, firebånds GSM, Wi-fi, GPS, to megapikslers kamera, og Bluetooth 2.1. Det skal også være god integrasjon av sosiale medier (altså Facebook).

600 MHz

Prosessoren i telefonen kjører på 600 MHz, så det er ikke snakk om noen fantastisk rå ytelse her. Det innebygde minnet er ikke noe å snakke om (170 MB), men minnekortstøtten gir deg mulighet for Micro-SD-minnekort på inntil 16 GB. 1 GB følger med i esken.

På underholdningsfronten har Galaxy 5 musikkspiller og FM-radio. Hodesett kobles til utgangen for 3,5 mm minijack.

Batteriet til Galaxy 5 har en kapasitet på 1200 mAh. Prisen på vidunderet vil ligge på 2050 kroner. Se etter telefonen i butikk i løpet juli.

Omnia Pro 4

Ryktene om Windows Mobile 6.5 sin død er sterkt overdrevet. I alle fall når verdens nest største mobilprodusent lanserer en ny modell med versjon 6.5.3 av operativsystemet til tross for at Windows Phone 7 Series kommer om et halvt år.

Om du blir forvirret av navnene her henger det sammen slik: Windows Phone 7 Series er navnet på operativsystemet som følger Windows Mobile 6.5. Og Windows Mobile 6.5 kommer til å leve side om side med Windows Phone 7 Series en stund.

Les mer om Windows Phone 7 Series

Profftelefon

Samsung Omnia Pro 4 er en profftelefon med QWERTY-tastatur og trykkskjerm. Skjermen måler 2,62 tommer og har 320 x 240 pikslers oppløsning.

På spesifikasjonslisten finner vi super-3G, Wi-fi og GPS. Telefonen har også et kamera på 3,2 megapiksler, FM-radio, musikkspiller, Bluetooth 2.1 og USB 2.0.

Minnet er på 200 MB, men du kan utvide med minnekort.

Omnia Pro 4 kommer i salg i juli, og prisen skal ligge på 2600 kroner.

Disse får du ikke kjøpt

Samsung lanserer for øvrig noen andre telefoner som vi ikke får se i Norge. En av disse er Galaxy Beam, prosjektørmobilen vi så nærmere på i Barcelona. I tillegg lanseres ikke de nye Wave-telefonene og Omnia Pro 5, som er rimelig lik Omnia Pro 4.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.