T2

Samsung lanserer sitt mini-nettbrett

Viser sin nye åttetommer.

Samsung Galaxy Note 8.0 tar opp kampen med iPad mini.
Samsung Galaxy Note 8.0 tar opp kampen med iPad mini.
24. feb. 2013 - 13:55

Det er ikke bare Apple-TV som får fornyet konkurranse fra Samsung.

Den koreanske giganten har nok sett misunnelig på hvor godt folk har likt iPad mini.

Åttetommers Note

På Mobile World Congress viser de utfordreren Galaxy Note 8.0. Selvfølgelig med penn som store nettbrett-Note og lille telefon-Note.

Men de som ønsker seg et må smøre seg med tålmodighet. Det kommer ikke før til sommeren.

Dimensjonene på Galaxy Note 8.0 er 210,8 x 135,9 x 7,95 mm med en vekt på 338 gram. Skjermoppløsningen er på 1280 ganger 800 punkter.

Med et batteri på 4 600 mAh bør den kunne holde i ti timer minst. Til sammenlikning måler iPad Mini 200 x 134.7 x 7,2 mm, veier 308 gram og har en skjermoppløsning på 1024 ganger 768 punkter.

Les også: Med denne kan du skrive rett på skjermen

Pennbasert

Det er ingen tvil om at berøringsfølsomhet har revolusjonert smartmobiler og nettbrett, men Samsung er fast bestemt på at det ikke holder alene. Pennen er det du trenger for å skrive, tegne og manøvrere rundt mer effektivt, mener de. Det er nettbrettets svart på musa.

Pennfunksjonaliteten er forbedret på flere måter. Den virker nå også på knappene under skjermen og pennens sveve-funksjon, som viser hvor den er før den berører skjermen, virker nå på tredjepartsprogrammer.

Programvaren i nettbrettet er også forbedret. Samsung har gjort det mulig å ha to vinduer åpne samtidig slik at man enklere kan klippe og lime mellom dem, eller jobbe i det ene og se på film i det andre.

Kameraet bak er på 5 megapiksler og 1,3 foran.

LTE

Galaxy Note 8.0 vil, som iPad Mini, komme i to utgaver. En med bare wifi og en med mobilnettverk. Temmelig likt her altså, men med en viktig forskjell. Mens begge har innebygget 4G så vil Samsungen få støtte for de frekvensene vi bruker i Europa. Og det betyr voldsom hastighet i Norge.

I motsetning til Galaxy 7,7, som er gått ut av produksjon har den nye åtteren en LCD-skjerm. Den blir sikkert bra nok, men om den slår OLED-skjermen som sto i 7,7 tror vi ikke.

Mens iPad mini har en tokjerneprosessor så kommer Galaxy Note 8.0 med en firekjernet Exynos-prosessor på 1,6 GHz, støttet av 2 GB RAM. Det burde sparke fra seg skikkelig.

Det vil være versjoner med 16 eller 32 GB innebygget flashminne. I tillegg har begge har spor for MicroSD med opptil 64 GB, så det er ikke noe problem å dytte mer hukommelse.

Les også: Nå kan du lade mobilen med en kaffekopp

Lesebrett

Samsung har laget en egen app for at nettbrettet skal fungere best mulig som lesebrett. Advanced e-reader stiller inn lysstyrke og kontrast slik at den blir optimal for de som vil lese bøker.

Samtidig følger Smart Stay med på øynene dine slik at skjermspareren ikke aktiviseres når du leser bøker.

Samsung har puttet inn en IR-lampe som gjør at man kan bruke det nye nettbrettet som fjernkontroll til TV-er, dekoder og annet utstyr.

På samme måte som HTC har gjort med sin nye topptelefon kommer nettbrettet med programvare for å hente programinformasjon over nettet.

Vi får se hvor bra det vil virke i vårt knøttlille marked når åttern dukker opp. Prisen blir 5000 kroner om du vil ha mobilt bredbånd og 3500 om du klarer deg med wifi.

Les også:

Nettbrettsalget har eksplodert

Nå skal skjermen være fem tommer

Hvilken strømmetjeneste er best?  

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.