MOBIL

Samsung lanserer Omnia W

Her er Samsungs første Windows Phone 7.5 Mango-telefon.

Marius ValleMarius ValleJournalist
26. sep. 2011 - 10:45
Vis mer

Samsung har lansert en ny telefon i sin Omnia-serie. Denne kjører den nyeste versjonen av Microsofts mobiloperativsystem, Windows Phone 7.5 Mango. Dette er den første store oppdateringen av operativsystemet, og dessuten den første versjonen som legger skikkelig til rette for bruk i Norge.

Samsung Omnia W er en greit spesifisert telefon. Skjermen måler 3,7 tommer og har oppløsningen 800 x 480 piksler. Skjermtypen er Super-AMOLED, altså samme skjermen som står i for eksempel den forrige Android-toppmodellene Samsung Galaxy S. Dermed har telefonen ikke Super-AMOLED Plus, slik som Samsung Galaxy S II.

1,4 GHz prosessor

Telefonen har fått en rask prosessor på 1,4 GHz. Det er snakk om en enkeltkjerneprosessor. Det innebygde lagringsminnet er på 8 GB, og siden vi her snakker om en Windows Phone-telefon er det ikke støtte for minnekort.

Ellers finner vi som forventet super-3G med nedlasting på inntil 14,4 Mbps, støtte for Wi-fi, og innebygget GPS. Telefonen har fått en internettdelingsfunksjon som innebærer at du kan bruke telefonen som trådløs ruter, slik du kan med de fleste nye smarttelefoner.

Kameraet på baksiden har fem megapikslers oppløsning, autofokus og fotolys. Som andre Windows-telefoner har den egen kameratast på siden.

Telefonen er bygget i metall, er knapt 1,1 cm tykk og veier 115 gram. 

Serverer en Mango

Siden Omnia W kjører Windows Phone 7.5 Mango har den også fått en rekke nyheter i Windows-sammenheng. Blant annet får telefonen støtte for videosamtaler, både over 3G-nettet og Skype. Du som norsk bruker får dessuten for første gang tilgang til App-butikken Marketplace.

Mango har ellers mer enn 500 nyheter og forbedringer i forhold til den gamle versjonen av Windows Phone 7, som multitasking.

LES OGSÅ: Dette er nytt i Windows Phone 7.5 Mango

Samsung Omnia W kommer i salg i november, og skal koste 3000 kroner.

Kilde: Pressemelding

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.