MOBIL

Samsung lanserer nye smartklokker

Droppet Android i Gear 2.

Samsung lanserte to nye smartklokker. Disse kjører ikke Android slik forgjengeren. Foto: Samsung
Samsung lanserte to nye smartklokker. Disse kjører ikke Android slik forgjengeren. Foto: Samsung
Marius ValleMarius ValleJournalist
23. feb. 2014 - 18:21

Samsung åpner sin uke på Mobile World Congress i Barcelona med å lansere to nye smartklokker. Disse er Samsung Gear 2 og Gear 2 Neo.

Den våkne leser registerer sikkert at de to klokkene mangler mellomnavnet Galaxy, som Samsungs første klokke het. Grunnen er enkelt og greit at klokkene ikke kjører Android som originalen. I stedet har Samsung valgt å gå for sitt eget operativsystym Tizen.

LES OGSÅ: Slik opplevde vi å bruke Galaxy Gear

De nye klokkene er kort sagt mer av det samme, men med flere nye funksjoner. Neo-varianten er imidlertid en lettutgave av Gear 2, da den er såvidt større, 13 gram lettere, og mangler kamera.

Gear 2 har et 2 megapikslers kamera, som tar video i 720p-oppløsning. Utover dette er de to like.

Skjermen er 1,63 tommer, og en AMOLED-type. Oppløsningen er som før 320 x 320 piksler. Prosessoren er oppgradert til en tokjernet 1 GHz, og arbeidsminnet er 512 MB. 4 GB lagringsminne er integrert. Som tidligere er det ikke minnekortstøtte, noe som kanskje kan bli et tema her.

Samsung har nemlig gjort det mulig å laste over musikk på klokkene, slik at du kan bruke dem som musikkspiller. Det krever at du bruker et Bluetooth-hodesett. Det er også mulig å se video på klokken om du vil.

Gear 2 har kamera, mens Gear 2 Neo ikke har. Foto: Samsung

Les også: – Smartklokker blir «det neste store»

Styr TV-en fra håndleddet

En annen nyhet er at klokkene har IR-diode integrert. Det gjør at du kan bruke dem som fjernkontroll til TV-en din og annet som styres med IR-fjernkontroller. Det kan med andre ord bli artig i TV-butikkene i tiden som kommer.

Det er en rekke helsefunksjoner her og. Integrert er, som vi savnet på Galaxy Gear, en pulsmåler. Gear 2 vil dermed kunne danse til hjerterytmen din dagen lang. Det er også skritteller innebygget. Klokken leveres med treningsapper, og du kan laste ned apper som følger med på søvnrytme og stressnivåer.

På funksjonslisten finner vi også muliget til å bruke klokken som håndfri slik du kunne med originalen, varsler fra mobilen din og annet. Om du vil at klokken skal gjøre flere triks er det mulig å laste ned apper.

På funksjonslisten finner vi også muliget til å bruke klokken som håndfri slik du kunne med originalen, varsler fra mobilen din og annet. Om du vil at klokken skal gjøre flere triks er det mulig å laste ned apper.Du kan høre på musikk fra klokken om du kobler den til et Bluetooth-hodesett. Foto: Samsung

Vanntett

Den er for øvrig IP67-spesifisert. Det betyr at den er helt støvtett og tåler å være under en meter vann i en halvtime.

Batteriet har en kapasitet på 300 mAh, som ifølge Samsung skal holde til to-tre dagers bruk, og inntil seks dager om du bruker den lite.

Dermed er flere av våre ankepunkter fra da vi testet den første smartklokka til Samsung greiet ut. Spesielt dette med at den er vanntett setter vi pris på, da det opplevdes som litt upraktisk å måtte passe på å ikke få klokka våt da vi vasket hendene. Og det gjør man jo støtt og stadig.

Prisen er i skrivende stund ikke annonsert, men Gear 2 og Gear 2 Neo skal komme i salg fra april måned.

Vi er på plass i Barcelona, og skal spore opp de nye klokkene for å se om dette er håndleddsdatamaskinen vi har ventet på.

LES OGSÅ:

Test av Samsung Galaxy Gear vs Sony Smartwatch 2

Dette er PC-en du aldri skal måtte bytte ut

– Dette kan være neste års Apple-produkter  

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.