MOBIL

Samsung lanserer ny vanntett Galaxy

Samsung Galaxy Xcover II trives like godt i søla som i et glass gin & tonic.

Marius ValleMarius ValleJournalist
30. jan. 2013 - 09:38

Å lansere telefoner som tåler å bli dyppet i vann er dn populær øvelse om dagen. Nå har turen kommet til Samsung, som har presentert sin nyeste vanntette Galaxy-modell.

Det er for så vidt allerede en uke siden Samsung lanserte Galaxy Xcover II, men i dag dukket altså den norske pressemeldingen opp i innboksen vår, med pris, tilgjengelighet og det hele.

LES OGSÅ: Test av forgjengeren, Galaxy Xcover

Det vi snakker om her er en IP67-sertifisert Android 4.1-telefon med fire tommers 480 x 800 pikslers skjerm. 

Vanntett

At den er IP67-sertifisert betyr at den er helt støvtett, og tpler å ligge under en meter vann i en halvtime. Det er altså snakk om en telefon som bør egne seg like godt for friluftsentusiaster som for nattklubbentusiaster.

Skjermen er dekket med et ekstra sterkt og - ifølge pressemeldingen - ripefritt glass. Bakdekselet har en mekanisme som gjør at det låses på plass. Om du har planer om å ta bilder under vann kommer du til å sette pris på at telefonen har en fysisk kameratast.Telefonen har fysiske taster under skjermen.

Ingen strongman

Samsung Galaxy Xcover II vil neppe vinne noen skjønnhetskonkurranser. Ei heller vil den vinne noen styrkekonkurranser, med sin tokjernede 1 GHz prosessor. 

Arbeidsminnet er på 1 GB, mens lagringsminnet er 4 GB. Støtte for minnekort er heldigvis på plass.

Telefonen stiller ellers med kamera på fem megapiksler, frontkamera på 0,3 megapiksler, og de vanlige funksjonene som Wi-fi, Bluetooth og GPS. Batteriet har en kapasitet på 1700 mAh. Det hele veier voksne 148,5 gram, og er 1,2 cm tykt.

Kommer om en måned

Galaxy Xcover II kommer i salg i slutten av februar, og du må punge ut 2600 kroner om du vil eie den.

Vi skal ellers passe på å nevne at Sonys Xperia V også er vanntett, har langt råere spesifikasjoner, men en ikke fullt så mild pris. Men så er de to telefonen kanskje ikke i helt samme klasse heller.

LES OGSÅ: Vanntette telefoner i tre prisklasser

Du finner aller detaljene om Galaxy Xcover II hos Samsung.

Kilde: Pressemelding

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.