MOBIL

Samsung lanserer ny Galaxy Ace og Mini

Her er de nye Galaxy Ace 2 og Galaxy Mini 2.

Marius ValleMarius ValleJournalist
21. feb. 2012 - 11:34
Vis mer

Samsung benytter tradisjonen tro dagene foran Mobile World Congress til å lansere nye telefoner. Denne gangen er det Galaxy Ace og Galaxy Mini som får sine oppfølgere, og vi snakker om et relativt stort sprang i tekniske spesifikasjoner.

Det er tydelig at 2012 blir året kraftig maskinvare blir billig, for spesielt Galaxy Ace 2 har fått interessante funksjoner.

Galaxy Ace 2

Ace 2 er utstyrt med en tokjerneprosessor på 800 MHz. Selv om vi ikke snakker om de råeste hastighetene er det åpenbart at en telefon med to prosessorer vil kunne ta unna større arbeidsmenger på kort tid. Vi antar altså at Ace 2 blir en telefon som jobber raskt og smidig.

Arbeidsminnet er oppgitt til 768 MB, mens lagringsminnet er på 4 GB. Det er også støtte for minnekort

Skjermen er 3,8 tommer stor og har oppløsningen 480 x 800 piksler. Her er det snakk om en vanlig LCD-skjerm.

Operativsystemet er Android 2.3 Gingerbread, og det er ingen informasjon om noen Android 4.0-oppgradering. Ikke at dette er noen teknisk umulighet med denne maskinvaren.

Kameraet tar bilder i fem megapiksler, og kan ta opp video i HD-oppløsningen 720p. Det sitter også et kamera til videosamtaler på fremsiden. Telefonen har ellers det du forventer av tekniske spesifikasjoner, som Wi-fi, Wi-fi Direct, Bluetooth, GPS og USB. Ace 2 har støtte for nedlastingshastigheter på inntil 14,4 Mbps i 3G-nettet. 

Det vil ellers komme versjoner med og uten NFC. Telefonen har batteri med kapasitet på 1500 mAh.

Galaxy Mini 2

Mini 2 er den enkleste av de to nye telefonene. Denne har en enkjeltkjernet prosessor på 800 MHz, 512 MB arbeidsminne og 4 GB lagringsminne. Støtte for minnekort er på plass.

Skjermen måler 3,3 tommer, og har oppløsningen 320 x 480 piksler. Operativsystemet er Android 2.3 Gingerbread.

Mini 2 har kamera med tre megapiksler, og dette har ikke autofokus. Du kan imidlertid ta opp video i VGA-oppløsning.

Ellers har Mini 2 støtte for Bluetooth, Wi-fi, super-3G og kommer i versjon med og uten NFC.

Telefonen kommer med batteri på 1300 mAh. 

Vi har ikke fått noen detaljer om når telefonene kommer til Norge, men i pressemeldingen skriver Samsung at Galaxy Ace 2 skal komme i salg i Storbritannia i april, for så å bli tilgjengelig i andre land etterhvert. Galaxy Mini skal komme i salg i Frankrike i mars, og komme i salg andre steder senere.

Kilde: Pressemelding

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.