MOBIL

Samsung lanserer Note 8.0

MWC 2013: Et lite brett med penn.

Marius ValleMarius ValleJournalist
24. feb. 2013 - 15:04

Samsung har lansert sitt nye medlem i Galaxy Note-serien. Galaxy Note 8.0 er et "lommevennlig" nettbrett med Samsungs skjermpenn S Pen, som du finner på de andre Note-produktene.

Poenget med den nye varianten er at den skal være enkel å ta med seg. Men den er altså 21 cm lang og nesten 14 cm bred. En veske eller stor jakkelomme er nok fortsatt greit å ha. Vekten er 338 gram. Saken ser for øvrig mest av alt ut som en forvokst Galaxy Note II.

Ligner noe annet

En kan nesten spørre seg om Note 8.0 er den spirituelle oppfølgeren til Samsungs lille nettbrett Galaxy Tab 7.7. For det er en del likheter. Ikke bare er brettet omtrent like stort. Det har IR-utgang slik at du kan bruke det som universell fjernkontroll, og du kan ringe med det også. 

Tab 7.7 ble for øvrig trukket fra markedet etter søksmål fra Apple, så vi får håpe Note 8.0 ikke lider samme skjebne.

Lesebrett

Om du bruker nettbrett til å lese bøker kommer du antakelig til å sette pris på at e-bokleseren på Note 8.0 automatisk justerer kontraster og lysstyrke når du lesere. Brettet har også Samsungs Smart Stay-funksjon, som bruker frontkameraet til å følge med på om du ser på skjermen, slik at den ikke skrur seg av mens du leser.

Skjermen er, som navnet antyder, åtte tommer stor. Den har oppløsningen 1280 x 800 piksler, noe som gir en pikseltetthet på 189 PPI. Altså ikke voldsomt skarpt, men fortsatt skarpere enn for eksempel iPad Mini (163 PPI).

Samsung-prosessor

Under panseret sitter en Exynos-systembrikke med firekjernet 1,6 GHz Cortex-A9-prosessor. Arbeidsminnet er på 2 GB, og den vil komme i varianter med 16 og 32 GB arbeidsminne. Det er også støtte for minnekort. Batteriet har en kapasitet på 4600 mAh.

Ellers er det kamera på 5 MP, GPS, Wi-Fi og de vanlige spesifikasjonene. Det kommer varianter med 3G og LTE, og varianter med kun Wi-Fi.

Note 8.0 kommer i salg før sommeren, og skal koste 3500 kroner om du ikke trenger 3G og LTE, og 5000 kroner om du gjør.

Vi kommer tilbake med en nærmere titt på Note 8.0 så snart vi har fått tatt litt på den.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.