MOBIL

Samsung lanserer mobil med projektor

MWC 2012: Samsung Galaxy Beam gir deg en skjerm på 50 tommer. 

Marius ValleMarius ValleJournalist
26. feb. 2012 - 13:13

I natt fant Samsung ut at de like greit skulle lansere den nye Galaxy Beam. Denne telefonen er noe så sjeldent som en mobil med innebygget projektor. Dermed kan du altså vise bilder fra telefonen rett på veggen.

Den innebygde prosjektøren har en lysstyrke på 15 lumen, og kan projisere et bilde på inntil 50 tommer. Du kan altså få et rimeig digert skjermbilde fra telefonen.

Selve projektorlampen sitter i toppen av telefonen. Bildeoppløsningen skal være en HD-oppløsning, så vi antar at den har fått 1280 x 720 piksler.

Dette er for øvrig ikke første gangen Samsung viser frem en slik telefon. .

Det hele er pakket inn i en smålubben telefon som er 12,5 millimeter tykk og som veier 145 gram. Neppe et problem for den som ønsker seg mobil med projektor innebygget, vil vi tro.

Kjører Android 2.3

Utover dette er Beam en ganske så standard Android-telefon. Den kjører Android 2.3 Gingerbread med Samsungs egne TouchWiz-menysystem på toppen, har skjerm på fire tommer med oppløsningen 480 x 800 piksler, og innebygge tminne på 8 GB. Det er også støtte for minnekort.

Prosessoren er en tokjernevariant som tikker på 1 GHz. I pressemeldingen oppgir Samsung hele 6 GB arbeidsminne (RAM), noe som i seg selv er vanvittig mye. Spør du oss er det snakk om en liten skrivefeil, og ikke 6 gigabyte, men 6 gigabit. Det betyr i tilfelle at telefonen har 768 MB arbeidsminne.

Ellers finner vi støtte for Bluetooth 3.0, Wi-fi og super-3G med nedlastingshastigheter på inntil 14,4 Mbps.

Galaxy Beam har ellers to kamera: Ett på baksiden som tar bilder i fem megapikslers oppløsning, og ett på fremsiden for videosamtaler med oppløsningen 1,3 megapiksler.

Kraftig batteri

Batteriet har en kapasitet på 2000 mAh, noe som burde sikre god batterilevetid generelt. Men hvor lenge du bruke projektoren før batteriet tar kvelden sier pressemeldingen ingenting om.

Telefonen vises frem under Mobile World Congress i Barcelona, som Mobili.no dekker hele uken. Du kan altså lese mer om Galaxy Beam hos oss når vi har fått tatt en titt på den.

NESTE SIDE: Spesifikasjonslisten til Galaxy Beam

 

Kilde: Pressemelding

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.