MOBIL

Samsung lanserer Galaxy Tab 8.9

Mellomversjonen av Galaxy Tab er klar for Norge med 4G.

Marius ValleMarius ValleJournalist
23. mars 2011 - 10:30
Vis mer

Samsung lanserte i går kveld en ny utgave av Galaxy Tab. Denne har 8,9 tommers skjerm og kjører Android 3.0 Honeycomb. Dermed får LG konkurranse i 8,9 tommers-segmentet.

Da LG i februar lanserte sin tablet Optimus Pad skrøt de mye av størrelsen. De hadde etterforsket mye rundt hvilken størrelse som var den optimale for en tablet og kommet frem til at 8,9 tommer var den ideelle størrelsen. Den kan brukes med en hånd, men er ikke så liten at skjermen føles trang.

Les også:

Lyntest av LG Optimus Pad

Lyntest av Samsung Galaxy Tab 10.1

Test av Samsung Galaxy Tab P1000 

Tynn og lett

Samsung har tydeligvis tenkt i samme baner. Galaxy Tab 8.9 har som navnet mer enn antyder 8,9 tommers skjerm. Den er videre 8,6 millimenter tjukk. Vekten ender på 470 gram. Dette gjør den rimelig tynn og lett sammenlignet med andre tableter på markedet.

Den skal også få støtte for LTE, eller 4G om du vil. Det vil si at du kan koble deg til Netcoms 4G-nett og laste ned i hastigheter på flere titalls Mbps.

Samme skjermoppløsning

Spesifikasjonene er ellers like som på Galaxy Tab 10.1. Det vil si at du får 1280 x 800 pikslers skjerm, kamera på baksiden med tre megapikslers oppløsning og et frontkamera med to megapiksler. 

Prosessoren om bord har to kjerner og en hastighet på 1 GHz. 

Der det ikke er 4G-nett, altså stort sett de fleste steder, kan du koble deg til nett via 3G med HSPA+, som gir nedlastingshastigheter på inntil 21 Mbps. Det er også Wi-fi-støtte, slik at du kan koble deg til det trådløse nettverket ditt hjemme.

Full HD

Galaxy Tab 8,9 kan både ta opp og spille av video i full HD (1080p). Ved hjelp av en overgang kan du koble den til en TV eller prosjektør via HDMI. 

For et inntrykk av resten av spesifikasjonene anbefaler vi at du tar en titt på denne artikkelen om Galaxy Tab 10.1.

Galaxy Tab 8.9 kommer i salg i løpet av andre halvår til en hittil ukjent pris. Om du heller vil ha 10,1-tommeren er den ventet i butikk i juni.

Kilde: Pressemelding

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.