MOBIL

Samsung lanserer Galaxy S III Mini

Samsung Galaxy S III har fått en lillebror.

Marius ValleMarius ValleJournalist
11. okt. 2012 - 21:43
Vis mer

Ryktene har gått en stund, og onsdag bekreftet Samsung at de ville lansere en Galaxy S III Mini under en tilstelning i Tyskland. Nå har de trukket sløret av den, og det viser seg at ryktene traff blink.

Telefonen er som navnet antyder en mindre utgave av den populære Galaxy S III. Men det er ikke bare størrelsen som har krympet. Også spesifikasjonene er jekket ned et par tre hakk.

Utseendemessig er telefonen ganske lik sin storebror. Men skjermen har krympet fra 4,8 til 4 tommer, og oppløsningen fra 1280 x 720 til 800 x 480 piksler. Dog er det fortsatt snakk om en Super-AMOLED-skjerm.

Mindre og tykkere

Samsung har ikke sagt noe om størrelsen, men vi antar at de tidligere lekkede målene, 121,55 x 62,95 x 9,85 mm, stemmer. Dette gjør den i tilfelle halvannen centimeter kortere, en knapp centimeter mindre i bredden, og interessant nok litt over en millimeter tykkere enn storebror.

LES OGSÅ: Test av Samsung Galaxy S III

Og mens den store utgaven har en kraftig firekjerneprosessor på 1,5 GHz stiller Galaxy S III Mini med en svakere tokjerneprosessor på 1 GHz. Arbeidsminnet er på 1 GB.

Android 4.1

Programvaren skal være mye den samme som på Galaxy S III, da Samsung nevner en del av funksjonene vi kjenner fra før av her. Du kan legge telefonen mot øret når du svarer på en SMS for å heller ringe, og telefonen vil vibrere når du plukker den opp dersom du har ubesvarte anrop eller nye meldinger.

Hyggelig nok har den nye telefonen fått siste utgave av Android, versjon 4.1 Jelly Bean. 

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Schneider Electric
Forenkler bærekraftsrapportering i datasentre
Forenkler bærekraftsrapportering i datasentre

LES OGSÅ: Dette er nytt i Android 4.1

Ellers kommer telefonen i varianter med 8 og 16 GB minne, Det er også mulig å bruke minnekort, og disse kan ifølge spesifikasjonene være maks 32 GB. Kameraet har fem megapiksler, telefonen har Bluetooth 4.0, og batteriet en kapasitet på 1500 mAh.

Telefonen kommer i salg i midten av november (uke 46) i hvitt og grått, og skal koste 2900 kroner.Samsung Galaxy S III Mini ved siden av storebror.

Kilde: Pressemelding

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.