MOBIL

Samsung lanserer Galaxy S II

MWC 2011: Oppfølgeren til Galaxy S er en kraftig oppgradering.

Galaxy S II har 4,3 tommers skjerm.
Galaxy S II har 4,3 tommers skjerm.
Marius ValleMarius ValleJournalist
13. feb. 2011 - 20:15

Spesifikasjoner

Type: Trykkskjerm
Størrelse: 125,3 x 66,1 x 8,49 mm, 117 g
Skjerm: 800 x 480 piksler, 4,3 tommer
Operativsystem: Android 2.3, TouchWiz 4.0

Nettverk: GSM 850/900/1800/1900 MHz, 3G 850/900/1900/2100 MHz
Internett: Edge, HSPA+ 21 Mbps, Wi-fi 802.11a/b/g/n
Bluetooth: 3.0+HS
GPS:
Ja

Minne: 1024 MB RAM, 16 GB lagringsminne
Minnekort: Micro-SD
USB: 2.0, Micro-USB
Medieutgang: 3,5 mm minijack

Kamera: 8 MP, autofokus, fotolys, geomerking
Videoopptak: 1080p, 30 FPS

Batteri: 1650 mAh

Allerede lørdag ble det så godt som bekreftet at Samsung slipper Galaxy S 2 og Tab 2. Nå har selskapet trukket sløret av Galaxy S II.

Samtidig lanseres oppfølgeren til Galaxy Tab. Den nye tableten heter Galaxy Tab 10.1, og har fått større skjerm og Android 3.0.

Les mer om Galaxy Tab 10.1 her »


Samsung presenterte søndag kveld oppfølgeren til fjorårets toppmodell Galaxy S.

Tynnere og lettere

Galaxy S II har større skjerm enn forgjengeren, og har vokst i lengde og bredde. Samtidig har den blitt tynnere og lettere.

Samsung hevder at tykkelsen på 8,49 millimeter gjør den til markedets tynneste smarttelefon. Vekten ender på 117 gram.

Bedre skjerm

Skjermen har også fått en oppgradering. Super-AMOLED-skjermen fra Galaxy S er byttet ut til fordel for en Super-AMOLED Plus-skjerm på 4,3 tommer. 

Dette skal gi fordeler med tanke på bildekvalitet og energiforbruk. Skjermen har ifølge Samsung 30 prosent flere piksler per tomme, noe som skal gi skarpere og klarere bilde. Strømforbruket er redusert med 18 prosent, slik at batteriet skal vare lenger.

Oppløsningen er 800 x 480 piksler.

Sterk prosessor

De største forandringene i forhold til forgjengeren finner vi under dekselet.

Galaxy S II har den nye systembrikken Exynos 4210, som har en tokjernet prosessor på 1 GHz. Denne gjør blant annet at telefonen klarer å ta opp video i full HD-oppløsning (1080p), og at du også kan spille av video i full HD på telefonen. Den kan da nedskalere videoen uten forhåndskonvertering.

Dermed har LG fått en solid konkurrent til sin LG Optimus 2X - telefonen som til nå har gått for å være den kraftigste smarttelefonen på markedet.

Samsung hevder også at prosessoren skal gjøre Flash-ytelsen på telefonen like god som på en PC-nettleser. Det vil si at du kan vise alt innhold på nettsider på samme måte som på PC-en din, og dersom lovnaden holder skal du ikke oppleve hakking og tregheter.

Arbeidsminnet til telefonen er på 1 GB.

Nytt menysystem

Telefonen har fått nyeste Android-versjon for mobiltelefoner, versjon 2.3 Gingerbread.

Les også: Dette er nytt i Gingerbread »


Samsung har også lagt inn sitt nye menysystem TouchWiz 4.0.

Her står fire såkalte hub-er sentralt. Readers hub gir deg tilgang til 2,2 millioner bøker og noveller, 2000 aviser og 2300 tidsskrifter. Social hub samler aktivitet i sosiale medier i én visning. Music hub er i bunn og grunn en musikkbutikk, mens Game hub er en spillbutikk.

Telefonsporing

Samsung lanserer også en tjeneste som lar deg spore, låse og ringe opp telefonen dersom du mister den. Dette later til å være en ganske tilsvarende tjeneste som HTC tilbyr gjennom HTCsense.com som blant annet leveres med HTC Desire HD.

Her kan du logge deg inn på en nettside for å se hvor telefonen befinner deg, sperre telefonen og eventuelt slette innholdet på den. Dersom SIM-kortet skiftes kan telefonen automatisk sende en SMS til et forhåndsvalgt telefonnummer.

Rask internett

Galaxy S II har støtte for HSPA+, noe som vil si at du kan laste ned data med inntil 21 Mbps over mobilnettet. Det er også støtte for Wi-fi, slik at du kan koble deg til trådløse nett.

Telefonen er også en av de første med Wi-fi Direct. Denne teknologien gjør at du kan sende filer direkte til andre enheter via Wi-fi, uten å sende dataene innom et aksesspunkt. Resultatet er filoverføring med høy hastighet.

NFC

Galaxy S II har også fått støtte for NFC. Det vil si at den har en brikke som kan kommunisere trådløst over veldig korte avstander, typisk noen få centimeter. Denne brikken åpner for å sveipe telefonen over for eksempel en reklame for å få en lenke til produktinformasjon. Det åpner også for å bruke telefonen som betalingskort med kompatible betalingsterminaler.

Det skal for øvrig komme versjoner uten NFC i tillegg.

Høy batterikapasitet

Telefonen har ellers et åttemegapiksels kamera med fotolys, GPS, Bluetooth 3.0 og et frontmontert kamera for videosamtaler.

Batteriet har en kapasitet på 1650 mAh. Det er ikke oppgitt taletid, men dette er uansett god batterikapasitet.

Telefonen kommer i salg i mai, men hva prisen blir er foreløpig ikke klart.

Følg med på Mobili for lyntest av Samsung Galaxy S II.

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.