MOBIL

Samsung lanserer Galaxy Note 2

Samsung Galaxy Note II er ute av sekken. 

Marius ValleMarius ValleJournalist
29. aug. 2012 - 19:27
Vis mer

Samsung har trukket sløret av sin nye Galaxy Note. Og det til enorm interesse. Produsentens har kapasitet til å huse 1500 gjester under lanseringen, men det er mer enn 2500 påmeldte.

Alle har kommet for å se Galaxy Note II, som er oppfølgeren til fjorårets store overraskelse. Det er også i år snakk om en Android-telefon med diger skjerm og en penn du kan tegne og notere med.

Samsung Galaxy Note II

Samsung mener at de med Note lanserte en helt ny produktkategori. Med Note II tar de denne videre. Utseendemessig ligner den på Galaxy S III, men den er litt mindre enn Note. Den har også fått en ny S Pen.

Den har fått en firekjerneprosessor på 1,6 GHz og 2 GB arbeidsminne. Skjermen måler 5,5 tommer, og er en HD Super AMOLED-variant. Oppløsningen er 1280 x 720 piksler.

Operativsystemet er Android 4.1 Jelly Bean.

Note II har fått støtte for LTE, kanskje best kjent som 4G. Dette betyr at du kan laste ned med inntil 100 Mbps i mobilnettet. Det er også støtte for nedlasting med inntil 42 Mbps i 3G-nettet.

Gigantbatteri

Batteriet har en kapasitet på hele 3100 mAh. Samsung mener at dette skal sørge for at det går lang tid mellom hver gang du må finne frem laderen.

Kameraet har fått en oppløsning på åtte megapiksler. Med dette kan du ta video i 1080p. Telefonen kommer med 16, 32 og 64 GB minne, og alle varientene støtter Micro-SD-minnekort på inntil 64 GB. 

Forbedret penn

Pennen er lignende den du finner i nettbrettet Galaxy Note 10.1. Den har blitt noe større, har fått gummitupp og kan registerere 1024 nyanser i belastningen du skriver med. Forgjengerens penn kunne oppfatte 256 grader av belastning.

Pennen gir Note II en del nye funksjoner, som Air View. Ved å holde pennen over skjermen, uten å berøre den, vil du kunne se mer informasjon om det du ser på skjermen. Samsung trekker kalenderen frem som eksempel. Du kan holde pennen litt over en kalenderoppføring, så popper det opp et lite vindu som viser deg hva du har på agendaen denne dagen.

En annen ny funksjon er "Pop up note". Hvis du snakker i telefonen, og trekker ut pennen, vil en notat-widget automatisk dukke opp på skjermen.

Dersom du trekker ut skjermen og tegner en linje rett opp på skjermen, vil et felt som kan oppfatte kommandoer dukke opp. Her kan du for eksempel skrive inn "@jim" for å sende en ny e-post til Jim.

En annen smart funksjon er at Samsung har forsøkt å gjøre det vanskelig å glemme igjen pennen. Dersom du legger fra deg pennen og går avgårde med telefonen, vil den varsle deg om at pennen ikke er med. 

Vi kommer med en nærmere titt

Den nye telefonen er 9,4 millimeter tykk, og veier 180 gram. Galaxy Note II kommer i salg i oktober, og kommer i fargene "Titanium gray" og "Marble white". Prisen skal være 5000 kroner.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Schneider Electric
Forenkler bærekraftsrapportering i datasentre
Forenkler bærekraftsrapportering i datasentre

Vi kommer med en nærmere titt på Samsung Galaxy Note II så snart det lar seg gjøre.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.