T2

Samsung lanserer flere innovative produkter

Pakker ut på IFA 2012 i Berlin.

Samsung lanserer en rekke nye produkter under IFA 2012.
Samsung lanserer en rekke nye produkter under IFA 2012. Bilde: Scanpix
29. aug. 2012 - 20:43

Samsungs tap i retten mot Apple har nok ergret ledelsen i selskapet noe inn i granskauen.

Et lite plaster på såret er det at de i dag trekker frem en rekke nye innovative produkter på et såkalt «unpack event» i Berlin hvor vi nyhetssultne journalister har begynt å samle oss.

Ny gigant

Selv om Samsungs første Galaxy Note som ble lansert her i Berlin for et år siden ikke har blitt noen storselger i Norge har giganttelefonen med 5,3 tommers skjerm og innebygget elektronisk penn blitt en stor suksess i andre markeder.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonsørinnhold
GK
Ambisiøs renovering midt i Trondheim

Ti millioner er solgt og nå blir giganten etterfulgt av en storebror, Galaxy Note II, med utrolige 5,5 tommers skjerm.

Les mer om Galaxy Note II hos Mobili.no.

Liten storebror

Selv om skjermen er økt i størrelse, har Samsung klart det kunststykke å gjøre telefonen både smalere og tynnere. Det vil nok øke appetitten på telefonen som nærmest blir en hybrid mellom et nettbrett og en telefon.

Nye Samsung Galaxy Note II.
Selv om skjermen er økt i størrelse, har Samsung klart det kunststykke å gjøre telefonen både smalere og tynnere. Det vil nok øke appetitten på telefonen som nærmest blir en hybrid mellom et nettbrett og en telefon.Nye Samsung Galaxy Note II. Scanpix

Den store skjermen er selvfølgelig basert på AMOLED med 1280 ganger 720 oppløsning. Det gir både oppløsning og plass når man bruker nettleseren.

De som vil se filmer og TV på telefonen vil også få en god opplevelse. Det er vel som i stua. TV-en kan ikke bli stor nok.

Les også: Her er Galaxy Note 10.1

Popup

En nyhet med Note II er Pop-up video. Vil du både se film og surfe, chatte eller lese e-post kan du gjøre det ved å la filmen flyte oppå det andre du driver med i et lite vindu.

Det er også blitt plass til et megabatteri på hele 3,1 amperetimer. Selv om den skal drive en litt større skjerm og ikke minst en firekjerneprosessor på utrolige 1,6 GHz så tipper vi at nyheten får litt bedre batterilevetid i forhold til forgjengeren.

Samsung har utstyrt Note II med siste skrik i Android, versjon 4.1 og utstyrt telefonen med mange av de funksjonene vi kjenner fra Galaxy SIII.

Les også: Samsung med Mini-TV

Pennofon

Som den første Note og det nye Note-nettbrettet har nykommeren innebygget penn som gjør mange ting mye enklere enn å bare bruke finger.

Pennen gjør det mye enklere å ta raske notater og holder du inn knappen på pennen klipper du ut bilder på skjermen og kan lime dem inn andre steder.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Schneider Electric
Et viktig skritt mot enda smartere boliger
Et viktig skritt mot enda smartere boliger

Note II kommer på markedet i begynnelsen av oktober og vil koste 5000 kroner.

Androidkamera

I forrige uke lanserte Nikon det første kamera med WiFi og Android operativsystem.

Nå må de se seg svært grundig slått av Samsung som følger opp med et Android-kamera, med WiFi, men også med 3G og firekjerneprosessor.

Her kan man sende bilder fra nesten hvor som helst, eller for den saks skyld sjekke yr.no eller tu.no og lese e-post.

Men like imponerende kommunikasjonsegenskapene til Galaxy Camera, som nyskapningen selvfølgelig er kalt, er de imponerende optiske egenskapene. Eller hva sier du til 21 X optisk zoom fra f2,8 i kombinasjon med en 16 MB CMOS bildesensor?

Dette er godsaker.

Stemmestyring

I beste Samsung-ånd har de brukt fantasien.

Hva sier du om talestyrt selvutløser?

Du kan kommandere kameraet til å zoome og ta bilde med stemmen. Perfekt for de selvopptatte, men også for den stakkars kameraeieren som aldre selv er med på noen av familiebildene.

Les også: Skal gjenkjenne alle språk

Megaskjerm

Vi er blitt vant med store skjermer på mobiler, spesielt fra Samsung, men på kamerasiden er det smått som hersker. Her er 3,5 tommer stort.

Galaxy Camera derimot tråkker til med 4,8 tommer i HD. Det er selvfølgelig veldig bra når du skal leke med Apper og være på nettet, men det er også bra når man skal vise frem eller redigere bilder. I kombinasjon med rå prosessorkraft er dette Photoshop i lomma.

Som Samsung har begynt med på mobilsiden får kjøperne to år med 50 GB på Dropbox med i prisen. Da er det greit å betale 4500 kroner for nyskapningen som Samsung kaller en ny produktkategori.

Kameraet/mininettbrettet kommer i oktober.

Her resten av Samsungs IFA-lanseringer onsdag: Samsung lanserer ATIV

Les også:

Slik blir en ultrabook til

Denne PC-en kan du legge flatt  

Her mottar Odd Richard et anrop under vann

Vet du hva du risikerer ved å dele filer?  

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.