MOBIL

Samsung lanserer Exynos 5 Octa med åtte kjerner

Samsungs nye systembrikke er det heftigste de har laget til nå.

Marius ValleMarius ValleJournalist
9. jan. 2013 - 22:40
Vis mer

Samsung har lansert sin neste Exynos-systembrikke. Nykommeren heter Exynos 5 Octa, og har hele åtte prosessorkjerner. Men som vi skrev da den fortsatt var på ryktestadiet i høst, er dette langt mer sobert enn det kan virke som ved første øyekast.

Brikken kommer nemlig med ARMs BIG.little-teknologi. Det vil si at den har to firekjerneprosessorer av typene Cortex-A15 og Cortex-A7. Tanken bak er at Cortex-A15-prosessoren tar de tunge oppgavene som krever mye regnekraft, mens Cortex-A7-prosessoren som har lavere strømforbrk overtar når mindre regnekraft behøves.

Dette skal gjøre at enhter med Exynos 5 Octa har mer enn nok kraft, samtidig som den også kan bruke lite strøm når denne kraften ikke er nødvendig. Da sparer telefonen batterikapasitet.

LES OGSÅ: Nvidia lanserer Tegra 4

70 prosent lavere strømforbruk

Ifølge Samsung skal den nye systembrikken gi inntil 70 prosent lavere strømforbruk sammenlignet med Samsungs heftigste systembrikke til dags dato, Exynos 5 Dual. Denne står blant annet i det Samsung-produserte nettbrettet Nexus 10.

At systembrikken har en firekjernet Cortex-A15-prosessor er for øvrig oppsiktsvekkende nok i seg selv, da dette er en av de kraftigste prosessorene til mobiler og nettbrett for øyeblikket. Videre skal Exynos 5 Octa ha dobbelt så god 3D-ytelse som systembrikken Exynos 4 Quad, som står i Samsung Galaxy S III.

LES OGSÅ: Nye Snapdragon-brikker lansert

Foreløpig har produsenten ikke sagt noe om når brikken skal tas i bruk. Vi blir dog ikke overrasket dersom den dukker opp i en av selskapets kommende toppmodeller.

Kilde: TheVerge.com

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.