T2

Samsung lanserer ATIV

Ny serie med brett, mobil og PC-er.

Stein Jarle OlsenTestansvarlig
29. aug. 2012 - 21:08

BERLIN: Mesteparten om Galaxy Note 2 var lekket på forhånd, Galaxy Camera var noe mer overraskende, men få hadde fått med seg noe om Samsungs siste lanseringer på sin Mobile Unpacked-event i kveld.

Selskapet lanserer nemlig en helt ny serie, og der Galaxy-produktene benytter Android, blir Windows-produktene fremover markedsført under navnet ATIV.

Smart PC

De første produktene i serien er to såkalte "Smart PC", kalt ATIV Smart PC og ATIV Smart PC Pro.

Disse er i praksis nettbrett med mulighet for tilkobling av eksternt tastatur, slik at de kan fungere både som brett og som vanlig PC.

Førstnevnte får en 11,6-tommers PLS-skjerm med 1366x768 i oppløsning, nestegenerasjons Intel Atom-prosessor med kodenavn Clover Trail, 2 GB RAM, 128 GB flashlagring og et batteri på 31 Wh. Det skal gi opptil 13,5 timers batterilevetid.

Vekten er 750 gram uten tastatur og 1,49 kilo med. Brettet er 9,9 millimeter tykt, og prisen blir 7000 kroner veiledende når den er i butikk i november.

Galaxy Note 2 og Galaxy Camera: Samsung lanserer flere innovative produkter

ATIV Smart PC fås med Intel Atom-prosessor, mens Smart PC Pro får Core i5.
ATIV Smart PC fås med Intel Atom-prosessor, mens Smart PC Pro får Core i5.

Kraftigere

ATIV Smart PC Pro er for "profesjonelle brukere som trenger mer kraft", og har derfor Intel Core i5-prosessor, 4 GB RAM, opptil 256 GB SSD og full HD-skjerm.

Vekten er oppgitt til 884 gram uten tastatur og 1,6 kilo med, og batteritiden til 8 timer. Prisen blir 13500 kroner veiledende, og Smart PC Pro skal være i butikk "i høst".

Begge ATIV-PC-ene kan skilte med 400 nits lysstyrke på skjermen, som for øvrig har støtte for 10-fingers multitouch. De har også støtte for 4G/LTE og altså Windows 8 som operativsystem.

Samsung lanserte også et Windows RT-brett og verdens første mobil med Windows 8. Les mer om disse hos vårt søstermagasin Mobili.

Les også: Denne PC-en kan du legge flatt

Nikon lanserer kamera med Android

Her er Galaxy Note 10.1

Slik får du bedre mottak på hytta  

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.